Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđen Danny Masterson

Glumac iz "Ludih sedamdesetih" osuđen na 30 godina zatvora za silovanje dviju žena

arhiva
12.09.2023.
u 13:02

Presuda Dannyju Mastersonu na svjetlo dana izvukla je i mračnu prošlost njegova kolege Ashtona Kutchera

Hollywood potresa još jedan u golemom nizu skandala vezanih za seksualno zlostavljanje. Američki glumac Danny Masterson, najpoznatiji po ulozi Stevena Hydea u omiljenoj TV seriji "Lude sedamdesete", zbog dva je silovanja osuđen na maksimalnu kaznu zatvora – trideset godina s mogućnošću doživotnog izdržavanja kazne.
Dannyja Mastersona je u posljednjih nekoliko godina više žena javno optužilo za seksualno nasilje. Međutim, na suđenju su, nakon trogodišnje policijske istrage, što zbog zastare, što zbog nedostatka dokaza, uzete u obzir optužbe samo triju anonimnih žena, pri čemu je treća optužba odbačena.

Tužitelji su na suđenju ustvrdili i da je Scijentološka crkva, čiji je Masterson član, moćan kult koji u svojim redovima broji niz hollywoodskih zvijezda, godinama zataškavala njegovo kriminalno ponašanje. U vrijeme kada su se silovanja odvila, na vrhuncu Mastersonove slave početkom 2000-ih godina, sve tri zlostavljane žene, naime, i same su bile scijentologinje te su svjedočile su o tome kako su ih crkveni službenici zastrašivali, ucjenjivali i odgovarali od toga da silovanja prijave, a jedna je kazala i kako je Scijentološka crkva neprekidno terorizira od trenutka kada je zločin prijavila policiji.


No uz osuđenog silovatelja Dannyja Mastersona, pod paljbom su se našli i njegovi kolege iz "Ludih sedamdesetih" Ashton Kutcher, Mila Kunis, Kurtwood Smith i Debra Jo Rupp te brojni drugi, kada su u javnost izašla njihova dirljiva pisma podrške upućena sutkinji Charlaine F. Olmedo.

Kunis i Kutcher promptno su objavili video isprike "svim žrtvama seksualnog nasilja", no mnogi ga nazivaju neiskrenim PR-ovskim potezom. A uskoro se s bombastičnim navodima oglasila i Mastersonova bivša partnerica Chrissie Bixler. Bixler, koja također tvrdi da ju je glumac silovao, na društvenim mrežama misteriozno je aludirala na događaj iz veljače 2001. godine kada je tadašnja djevojka Ashtona Kutchera Ashley Ellerin pronađena mrtva u svom stanu. Iako je za brutalno ubojstvo kasnije osuđen serijski ubojica, Kutcherov je iskaz o toj večeri bio poprilično sumnjiv, a Bixler sada tvrdi da je čula telefonski poziv u kojem su Masterson i Kutcher kovali plan da prikriju Kutcherovu eventualnu ulogu u tom događaju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije