Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super Uho festival

‘Glazbene mise’ stvaraju smireniju atmosferu bez obzira na brojčanost publike

Super uho festival
Duško Jaramaz/Pixsell
06.08.2014.
u 17:09

Stječe se dojam da su The National ukrali show sjajnim, ali manje razvikanim izvođačima

        U Šibeniku je završio prvi Super Uho festival, zamišljen kao manji brat nedavno ugašenog Terranea, u nešto intimnijem prostoru i sa širokoj publici manje poznatim izvođačima. Kao protuteža sjajnim, ali manje razvikanim bendovima, kao glavni headliner oglašavan je The National, koji je u Šibeniku održao čak tri koncerta i pomalo ukrao show ostatku izvođača.

Iako je, primjerice, program prvog dana festivala počeo već oko podneva, većina publike okupila se tek oko 23 sata, kada je počeo pomalo umorni koncert Nationala (nakon dva izvrsna nastupa na Tvrđavi sv. Mihovila), pa se raniji energični nastup Black Lipsa održao pred znatno manje posjetitelja – njih oko dvije tisuće. Često su nam upravo ti “manji” izvođači isporučili energičniju i puniju svirku od onih na glavnoj pozornici, pa se prvoga dana posebno istaknuo zagrebački Seven That Spells, potvrdivši status jednog od najkvalitetnijih domaćih sastava.

Drugoga dana festivala posjećenost se smanjila, a oni koji su ostali do kraja predivnog, meditativnog koncerta Tuxedomoona kući su otišli obogaćeni iskustvom čiste glazbene mise, nakon koje se bilo malo teže prebaciti na žestoki ritam Kandžije i golih žena. Generalni dojam je da je publike znatno manje nego na Terraneu, ali je atmosfera ljepša, smirenija, savršena za uživanje u sastavima koji pažnju plijene stilskom posebnošću.     

>> Ni prskalice nisu posvađale publiku i The National

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije