Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstava

"Garaža" Z. Mesarića u MSU na engleskom jeziku

garaža
24.02.2010.
u 13:00

Nakon uspješne svjetske premijere, predstava "Garaža", autora Zdenka Mesarića, gostuje u četvrtak, 4. ožujka, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Nakon uspješne svjetske premijere, predstava "Garaža", autora Zdenka Mesarića, gostuje u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu u četvrtak, 4. ožujka, u 20 sati. Posebno za ovu priliku, predstava će se izvesti na engleskom jeziku.

"Garaža" je svjetsku premijeru imala 28. siječnja u kultnom newyorškom kazalištu La MaMa, koje se potpisuje i kao koproducent projekta. Hrvatska premijera bila je 13. veljače u Zagrebačkom kazalištu mladih.

"Garaža" je nastala prema romanu Zdenka Mesarića, a redatelj predstave je Ivica Buljan. Uz glumce Zagrebačkog kazališta mladih, nastupa i TBF, hrvatska grupa desetljeća.

Ključne riječi

Komentara 1

ZO
zokson
08:10 26.02.2010.

Jućer sam pogledao Garažu u ZKM-u. Još jedan dokaz kako je marketing sposoban napuniti svaku dvoranu i proglasiti svaku predstavu velikim uspjehom. Glumcima svaka čast, jer su dali sve od sebe. Mješavina Pasolinija, Kusturice i vjerojatno Ivice Buljana nije u u meni pobudila ama baš nikakve osjećaje (osim razočaranja) dok je to svojevremeno uspio i Pasolini i Kusturica i Ivica Buljan. Možda je nekoliko elemenata u tih 90 minuta dovelo do nikakve reakcije: nerazumljvost izgovorenog, deračina, nepotrebna agresivnost, svjetlosni efekti, histerično izmjenjivanje scena, uloga, efekata, glazbe, pokreta....... Na kraju mi je ipak ostalo da se usredotočim na noge Nine Violić i na odličan nastup Barbare Prpić pa čak i djelomično Doris Šarić Kukuljević. Od Ivice Buljana sam očekivao da će ići do kraja pa neće trebati pomoć svjetlosnih efekata i strobo svjetla kako bi prikazao pasolinijevsku scenu psa za kojeg je glumac trebao biti potpuno gol, četveronoške, s lajnom oko vrata. Na kraju, kao i u svakom kazalištu kod nas nekolicina su vikali BRAVO i dugo pljeskali. No s obzirom da su dvojica glavnijih likova još uvijek na akademiji, svakako treba zahvaliti njihovim kolegama što ih prate na svakoj izvedbi ove konfuzno dosadne predstave s dobrom marketinškom kampanjom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije