Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera u KNAP-u

Gala teatar predstavlja "Otvoreni brak" velikog Darija Foa

GALA TEATAR
20.04.2023.
u 12:00

U komediji slavnog nobelovca, bračni par glume Matija Prskalo i Slavko Juraga

Što ako jedan od supružnika zagovara i dogovara slobodan brak, ali čini to držeći figu u džepu, uvjeren kako onaj drugi nikada ne bi bio nevjeran?

Odgovor na to pitanje gledateljima nudi nova predstava Gala teatra "Otvoreni brak", komedija nobelovca Darija Foa, koja na sceni peščeničkog KNAP-a večeras ima pretpremijeru, dok je svečana premijera za uzvanike zakazana za petak, 21. travnja.

- Dario Fo ima vrlo oštro pero i ova je komedija napisana u vrlo duhovitoj formi, ali se iza nje krije snažna društvena kritika, priča o tome kako smo svi mi u određenom smislu prevaranti jer smo ponekad spremni ići tako daleko da varamo sami sebe. Dokle to ide, vidi se u ovoj predstavi, objašnjava glumica Matija Prskalo, ujedno osnivačica i pokretačka snaga Gala teatra.

U "Otvorenom braku" njezin je bračni i glumački partner Slavko Juraga, prvak Drame HNK Zagreb, koji je ovdje taj suprug koji se zalaže za otvoreni brak, određuje pravila i daje sebi punu slobodu u svakom smislu, naizgled spremno nudeći takav stil života i svojoj supruzi. No, koliko je zaista iskren u svemu tome i je li ikad doista bio spreman za njezinu nevjeru, pita se autor i nudi zanimljive odgovore. Uz Foa, ovu je komediju s njim pisala i njegova supruga Franca Rame, pa je upravo ženska dionica priče vrlo jaka u predstavi.

- Puno je tu preokreta i publika se smije svemu što se događa između četri zida tih ljubavnika i bračnih partnera, ali im je istodobno zanimljivo gledati promjene u njihovim odnosima, koje su zapravo vrlo oštre strelice koje pokazuju da sve što radimo zapravo radimo sami sebi - objašnjava Matija Prskalo. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije