Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVAL TOLERANCIJE

Filmaši se prisjećaju Srebrenice i Auschwitza

30.10.2013. Opatija - Oleg Mandic, covjek koji je posljednji ziv izisao iz logora Aushwitz prije njegovog sluzbenog zatvaranja. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletić/Pixsell
05.04.2015.
u 21:45

Deveto izdanje održat će se od 12. do 18. travnja

Ovogodišnji program Festivala tolerancije – 9. JFF Zagreb obilježit će dva povijesna jubileja, 70 godina od oslobođenja Auschwitza i 20 godina od genocida u Srebrenici. U sklopu "Edukacijskih jutara" održat će se predavanje Svjedočanstva preživjelih: predavanje u povodu 70 godina izlaska iz Auschwitza, na kojem će govoriti posljednji logoraš koji je odande izašao živ, gospodin Oleg Mandić.

Temu holokausta u sklopu Festivala popratit će filmovi "Colette", "Wiener Blut", "U potrazi za mađioničarom", "Korak do slobode – dosje Grüninger", "Čovjek koji je spasio Louvre" i drugi.

Sarajevski umjetnik Tarik Samarah Zagrepčane će podsjetiti na Srebrenicu svojim projektom "1945-1995-2015", nazvanim po godinama oslobođenja Auschwitza te genocidu počinjenom u Srebrenici, predstavljenim putem plakata za vanjsko oglašavanje na mnogobrojnim lokacijama u Zagrebu, od danas do 18. travnja.

Festival tolerancije održat će se od 12. do 18. travnja u zagrebačkim kinima Europa i Tuškanac.

>> Nužno je surađivati i umrežiti filmske festivale

Komentara 2

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije