Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PULA FILM FESTIVAL

Film "Šuti" Lukasa Nole najmračnija je od svih drama

'suti_nnn_kul_260713'
''
26.07.2013.
u 16:39

Nolin film izdvaja se i po odličnoj glumi Tihane Lazović, Milana Pleštine i nadasve Lane Barić, koja zaslužuje Zlatnu arenu

Posljednji dan pulskog festivala zaključio je ukupno vrlo dobar dojam ovogodišnjih filmova. „Kauboji\" Tomislava Mršića preuzeli su na sebe uvijek neugodnu, zbog neizbježnih usporedbi, ulogu ekranizacije kazališnog megahita, ali film je samostalno djelo i kao takvo ga treba promatrati. Priču o redatelju koji s grupom luzera priprema kaubojsku kazališnu predstavu, Mršić je uspješno skinuo s pozornice i razbacao je po lokacijama, posebno dobro prikazujući komične strane njihovih karaktera. Nešto je škripaviji dio koji se bavi socijalnim pozicijama junaka, a jedan ograničavajući faktor vjerojatno je bio je nedostatak vremena da se posveti svakoj od njihovih priča.

Ove godine vidjeli smo nekoliko vrlo dobrih teških drama, a kraj je pripao najmučnijoj od svih. Struktura filma „Šuti\" Lukasa Nole uvodi nas u potresnu sudbinu glavne junakinje od najnovijih događaja u njezinu životu, gdje svjedoči zlostavljanju kćeri, sve dublje u povijest gdje nju, brata i majku vidimo kao žrtvu brutalnog oca. Film je povremeno mučan jer Nola namjerno stišće gas otvorenim prizorima nasilja i izvrsnom fotografijom Mirka Pivčevića koja tek u jednom, dirljivom i poetičnom prizoru propušta svjetlo. Film se izdvaja i po odličnoj glumi Tihane Lazović, Milana Pleštine i nadasve Lane Barić koja ne bi smjela iz Pule bez Zlatne arene za sporednu ulogu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije