Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dizajn

Filigranski modni objekti Patrizije Done vrijedni su kolekcionarstva!

DONA 2 PXL_120522_2004.1
arhiva
23.05.2012.
u 14:50

Dekonstrukcijom i prenamjenom svilenih ženskih čarapa umjetnica stvara modne i dizajnerske objekte novih značenja

Iz laboratorija Patrizije Done dolazi serija dizajnerskih modela izložena u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva pod nazivom “Filigrane – Robe de collant” koja funkcionira dvojako: i odjevno i umjetnički. Svaki od izložaka odjevni je objekt čija je dizajnerska naracija krajnje suzdržana, ali gotovo prenapregnuta od značenja koje emanira iz “nevidljive zone”. Cjelokupni rad Patrizije Done intenzivno je nadrealistički, pun mehaničkih elemenata, "ready made" dosjetki. Kolekcija koju izlaže proširenje je serije prije oblikovanih objekata napravljenih od svilenih ženskih čarapa čija se krhkost i fetišistički naboj sada prenose ublaženo, osim u nekoliko izložaka koji drže početnu napetost Donina prepoznatljiva dizajna.

 Fantastičnom čistoćom umjetnica oblikuje predmete, a s njima i atmosferu ravnopravnu dizajnerskom učinku! Možda nije pravedno usporediti tu atmosferu s Kabinetom doktora Caligarija, prvim filmskim hororom, ali i to je filmsko remek-djelo hvaljeno zbog svoga evergrinskog ekspresionizma, gotike i dizajna. Nema, dakako, ničeg tako zastrašujućeg u Doninu dizajnu, ali njezina filigranska preciznost u izradi modela i svladavanje materijala koji bježi svakoj disciplini oblika fascinantni su i vrijedni kolekcionarstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije