Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virtualno druženje

Etnografski muzej pokreće program "Muzej s kauča"

Na stoti rođendan Etnografski muzej vraća vas u 1920te
Foto: Promo
31.03.2020.
u 10:26

Etnografski muzej u Zagrebu pokrenuo je na svojoj Facebook stranici online program "Muzej s kauča" kroz koji će djeca i odrasli moći doznati brojne zanimljivosti iz hrvatske i svjetske baštine.

Virtualno druženje na Facebook stranici muzeja održavat će se svakoga utorka i četvrtka, kada je program namijenjen odraslima, te subotom kada su na rasporedu radionice za djecu i roditelje, najavljuju iz Muzeja.

Utorkom će biti predstavljeni "predmeti s pričom" iz izložbe Blago Etnografskog muzeja koja je postavljena 2019. godine u povodu proslave 100. obljetnice muzeja, dok je četvrtak rezerviran za čitanje uz najpopularnije kataloge Etnografskog muzeja.

"Neke od naših najpopularnijih kataloga možda ne možete primiti u ruke, ali ih možete čitati online. Saznajte kako su se liječili naši stari; naučite više o opancima, cokulama, salonkama, borosanama..., kako su se mijenjala značenja boja tijekom stoljeća i zašto su djevojke mladićima poklanjale crvene pisanice...", ističu iz muzeja

Subotnji virtualni program namijenjen je djeci i roditeljima koji vole rukama stvarati, oslikavati i izrađivati zanimljive predmete, a kako se bliži vrijeme Uskrsa, moći će se naučiti neke od tradicijskih tehnika izrade pisanica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije