Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cristina lukanec

Emotivan kraj impresivnih 27 godina karijere riječke primabalerine

HNK Ivana pl. Zajca
13.12.2021.
u 10:37

Riječka prvakinja baleta proslavila je dvadeset i sedam godina na daskama HNK Ivana pl. Zajca.

Riječka primabalerina Cristina Lukanec završila je svoju impresivnu karijeru na daskama HNK Ivana pl. Zajca, dugu punih 27 godina. U petak je otplesala svoju posljednju ulogu u baletu "Orašar" te se emotivno oprostila od svog ansambla i vjerne publike.

Cristina, podrijetlom Rumunjka, u Rijeku je stigla 1994. godine, a tijekom svoje duge i bogate karijere plesala je u predstavama poput "Ane Karenjine", "Carmen", "Šeherezade" i "Pjesme nad pjesmama", a radila je i s nizom velikih hrvatskih i svjetskih koreografa među kojima su Norman Dixon, Henrik Neubauer, Slavko Pervan, Dinko Bogdanić, Milko Šparemblek i mnogi drugi. Podjednako uspješna, kažu iz njene matične kuće, bila je u klasičnom, neoklasičnom i modernom repertoaru.

"Neke uloge bile su pune strasti i snažnih emocija, neke posve drukčije i nove, a neke naprosto lijepe i lijek za dušu... Ne bih mogla otići, a da ne pozdravim vas jer bez vas ne bih bila ja. Do viđenja, vidimo se u gledalištu", kazala je Cristina Lukanec u svom oproštajnom govoru u petak na sceni "Zajca" pozdravivši svoju publiku, a prepuno gledalište uzvratilo joj je dugim gromoglasnim pljeskom stojeći na nogama.

Od nje se oprostio i njezin dugogodišnji scenski partner Andrei Köteles, kojeg je upoznala još kao djevojčica u baletnoj školi u Rumunjskoj te s kojim je riječku pozornicu dijelila od samih početaka karijere 1995. godine.

"Bila mi je čast. S ovakvom partnericom lako je biti dobar plesač", rekao je Köteles i poželio joj jednako uspješnu pedagošku karijeru.

U lijepim željama za nastavak karijere pridružio se i intendant HNK Ivana pl. Zajca Marin Blažević.

"Prema Aristotelu svaka priča ima svoj početak, sredinu i kraj. No uvjeren sam da ovo nije točka i nije kraj fascinantne plesne priče već samo jedan zarez na svakom danu i svakom trenutku u našem kazalištu", kazao je Blažević te zahvalio Cristini Lukanec "na svakom danu i svakom trenutku u našem kazalištu". 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije