Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"dok čekamo pad"

Electro-rock Ljubičice iz Pančeva imaju najbolji album godine

Menart
06.03.2024.
u 15:46

Dodjela nagrada Regionalne udruga nezavisnih diskografa, Runda, održana je na MENT konferenciji u Ljubljani

Runda, regionalna udruga nezavisnih diskografa, na desetoj jubilarnoj MENT konferenciji u Ljubljani četvrti je put dodijelila nagrade najboljima u 2023. U kategoriji za najbolji album, u konkurenciji od 49 albuma, pobijedio je electro-rock band Ljubičice iz Pančeva s albumom "Dok čekamo pad" (Krokodil studio/Menart).

Na albumu "Dok čekamo pad" je i najveći dosadašnji hit benda, "Jedva čekam rat ljudi protiv mašina", kao i niz zapaženih singlova "Da li roboti se plaše", "Opet", "Možda je vreme", "More" i drugi. Za pjesmu "Dok čekamo pad" dobili su i nagradu Milan Mladenović 2023., koju dodjeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pjesmu u regiji. U skladu s imenom benda boja vinila "Dok čekamo pad" izrazito je ljubičasta. Album je objavljen pod etiketom Krokodil studija iz Pančeva i predstavlja svojevrsnu osobnu iskaznicu ove izdavačke kuće.

Vrlo karakterističan zvuk i pristup produkciji, koji se njeguje u Pančevu već desetak godina, donosi svoje najsnažnije adute upravo na ovom albumu. Ljubičice posvećeno grade karijeru studijskih producenata, u okviru koje surađuju s brojnim regionalnim zvijezdama kao što su Buč Kesidi, Sajsi MC, LP Duo, ali i svjetskim, poput Billa Drummonda. Ljubičice i "Dok čekamo pad" u Hrvatskoj zastupa Menart, a članovi grupe su Vuk Stevanović (vokal, bas), Petar Stevanović (vokal, truba, gitara) i Olga Petrović (vokal, klavir, sintesajzer).

"Zahvaljujemo svim članovima, urednicima i kritičarima koji su svojim glasovima doprinijeli da ovogodišnja Runda nagrada za najbolji album pripadne nama. Čestitamo ostalim dobitnicima i sudionicima. Vrlo smo ponosni i zahvalni što se nalazimo u ovako finom društvu. Sama dodjela na festivalu Ment bila je lijepo iskustvo i otvorila nam je prilike za kontakt s novim ljudima iz muzičkog posla", poručili su članovi Ljubičice, koja 26. travnja počinje turneju u beogradskom Domu omladine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije