Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luda dubrovačka noć

Džezisti iz Bronxa u Dubrovniku se osjećaju kao doma

'30.07.2013., Dubrovnik - Oboruzani transparentima, clanovi inicijative Srdj je nas blokirali su ulaz u Gradsku vijecnicu u kojoj je trebalo biti odrzano glasanje o projektu izgradnje golf terena na S
'Grgo Jelavic/PIXSELL'
31.07.2013.
u 18:09

Preseljena predstava, specijalci, cirkus na Revelinu, koncert uz buku prosvjednika, sve su to Igre

Bila je to jedna sasvim posebna dubrovačka noć, ona u kojoj su se na Stradun spustile i jedinice specijalne policije, noć na utorak koja ujedno ilustrira i bogatstvo programa koji nude ovoljetne Igre.

Predstava \"Allons enfants\" Bobe Jelčića i Nataše Rajković igrala se u krcatom Kazalištu Marina Držića, dok je na njihovoj pravoj \"sceni\" trajala sjednica Gradskog vijeća Dubrovnika, na kojoj se donosila konačna odluku o golfu na Srđu. I baš kao što je intendant Igara Krešimir Dolenčić najavio, više je teatra bilo izvan teatra. Ispred Vijećnice trajali su najavljeni i vrlo glasni prosvjedi koje je organizirala udruga \"Srđ je naš\". Počelo je s fizičkom blokadom Vijećnice kada su prosvjednici tijelima priječili ulazak onima za koje se znalo da će glasati za golf, što je prekinula policija. Turistička gužva u Dubrovniku tako je te noći uključivala i kadrove sa specijalnim snagama policije, a iako je izgledalo da će zbog buke koja je vladala pred Vijećnicom biti otkazan, koncert u Kneževu dvoru ipak je održan.

Kasno u noć usvojen je urbanistički plan koji dopušta uređenje platoa na Srđu, a u Kneževu dvoru publika je uživala uz zagrebački Cantus ansambl koji je pod ravnanjem Berislava Šipuša nastupio s nesvakidašnjim programom Ligetija i Mahlera.

U isto vrijeme u mnogo mirnijem okruženju Revelina Triko cirkus teatar izveo je svoju sada već legendarnu cjelovečernju cirkusku predstavu za odrasle \"Slavuj\" redateljice i dramaturginje Lee Delong. Obična priča iz života obitelji koji pokušava udati kćer, ispričana poetikom novog cirkusa, donosi prizore koji nas upozoravaju kako u biti svi živimo klaunovske živote, a za tu spoznaju svaki gledatelj treba biti zahvalan odličnim izvođačima: Nikolini Majdak, Ivi Peter-Dragan, Nikoli Mijatoviću i Domagoju Šoiću, baš kao i glazbenicima koji ih prate.

A kada se sav taj šušur smirio i uz Sponzu ostalo tek nekoliko policajaca, ranim jutrom Krešo Dolenčić trči Stradunom. Odlazeći na dogovor s redateljem Tomijem Janežićem koji režira Platonovu \"Obranu Sokrata\", stiže nam dobaciti: \"Stigli su Robert Glasper i njegov bend. Dečki su iz newyorškog Bronxa i Detriota. Kad smo im objašnjavali što se ovdje događa, oni su rekli da se osjećaju kao doma.\"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije