Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera u HNK Rijeka

Dunja Vejzović oprašta se od scene “Pikovom damom”

Boris Ščitar/PIXSELL
12.06.2023.
u 09:12

Opera "Pikova dama" P. I. Čajkovskog premijerno će biti izvedena 15. lipnja u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci

Premijera opere P. I. Čajkovskog “Pikove dame”, kojom se operna diva Dunja Vejzović vraća na opernu pozornicu i istodobno od nje oprašta, bit će premijerno izvedena 15. lipnja u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Dunja Vejzović nastupit će u naslovnoj ulozi stare grofice Pikove dame i umjetnička je voditeljica projekta, a potpisuje i režiju, zajedno s Christianom Romanowskim.

“Pikova dama” izuzetno je velika i zahtjevna opera pa je rijetko na repertoarima opernih kuća. Ta opera traži velik napor da se svlada, uz razne pjevače i zboriste koje treba uskladiti. Svi me pitaju odakle mi energija, no jedan takt te glazbe vrijedan je te energije”, kazala je Dunja Vejzović koja je pjevala Pikovu damu i na početku karijere.

“Pikova dama” premijerno je izvedena u riječkom kazalištu 1950., koncertna izvedba bila je 1976., a sljedeća premijera iste godine. Dunja Vejzović primadona je svjetske karijere, a zbog muzikalnosti, snažnog glasa velikog opsega i dojmljive scenske prisutnosti smatra se jednom od najvećih sopranistica 80-ih i 90-ih godina 20. stoljeća. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije