Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godina milke trnine

Dubravka Šeparović Mušović pjevala u čast opernoj legendi

'17.05.2013., Zagreb - Posljednji ovosezonski koncert ciklusa Molto Cantabile koji je u spomen na legendarnu hrvatsku sopranisticu Milku Trninu, izvodjaci su mezzosopranistica Dubravka Sparovic Musovi
'Anto Magzan/PIXSELL'
19.05.2013.
u 16:36

Mezzosopranistica je Trnini posvetila koncert u HGZ-u, a u Križu je predstavljena monografija operne dive

Mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović svoj vokalni recital održan u petak u ciklusu Molto canbatile posvetila je Milki Trnini. Najmarkantnija figura današnje hrvatske operne scene, skupa s pijanistom Đorđem Stanettijem, u čast legendarne Trnine izvela je skladbe Wagnera, Schönberga i Gotovca. Bio je to prvi značajan značajan događaj u godini u kojoj će se u prosincu navršiti 150. godina od rođenja Milke Trnine. Za tu je prigodu HGZ bio i vizualno preobražen, između ostalog i Zrcalnim slapom, trometarskom mobilnom skulpturom Ante Rašića. U obilježavanju jubileja umjetnice koja joj je veliko nadahnuće, Dubravka Šeparović Mušović vrlo angažirano surađuje i s općinom Križ u kojoj se nalazi Trninino rodno mjesto Vezišće. Tako je u subotu, na 73. godišnjicu smrti Milke Trnine, u suradnji sa zagrebačkom Operom u Križu priređen koncert mladih pjevačica Jelene Kordić i Kristine Anđelke Đopar uz klavirsku pratnju Silvane Čuljak. Prije koncerta održana je i prigodna izložba slika Ljerke Njerš, a predstavljena je i monogorafija o Milki Trnini koju je napisala muzikologinja Zdenka Weber.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije