Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Dubioza kolektiv na tvrđavi Minor na Malom Brijunu

Dubioza kolektiv
arhiva VL
29.07.2011.
u 13:56

Ovaj bosanskohercegovački glazbeni sastav osnovan je 2003. godine od članova grupe Gluho doba against Def Age (Zenica) i benda Ornamenti (Sarajevo). Njihova je glazba mješavina reggaea, hip-hopa, duba i rocka uz jake političke poruke.

Kazalište Ulysses u jedanaestoj sezoni ugostit će Dubioza kolektiv, najangažiraniji bend na Balkanu, koji se svojim pjesmama našao u vrhu europske nezavisne glazbe. Ovaj bosanskohercegovački glazbeni sastav osnovan je 2003. godine od članova grupe Gluho doba against Def Age (Zenica) i benda Ornamenti (Sarajevo). Njihova je glazba mješavina reggaea, hip-hopa, duba i rocka uz jake političke poruke.

Dubiozu su 2003. godine osnovali bivši članovi sastava Gluho doba Against Def Age: Alan Hajduk, Adisa Zvekić, Almir Hasanbegović i Adis Zvekić iz Zenice te Ornamenata: Brano Jakubović i Vedran Mujagić iz Sarajeva. Kasnije su se sastavu pridružili gitarist Armin Bušatlić, bubnjar Senad Šuta te Orhan Oha Maslo. Svoj prvi album, nazvan jednostavno Dubioza kolektiv, objavljuju u travnju 2004. U prosincu iste godine objavljuju EP nazvan Open Wide, na kojem su gostovali dub glazbenik Benjamin Zephaniah te Mush Khan iz pakistansko-britanskog sastava Fun-da-mental. U lipnju 2006. objavljuju svoj album Dubnamite na kojem je gostovao sastav Defence iz Tuzle te francuski umjetnik Niköll. Na idućem albumu Firma Ilegal iz 2008. prvi su put sve pjesme otpjevane na bosanskom jeziku.

Njihov za sada posljednji album nazvan "5 do 12" od 12. travnja 2010. može se besplatno skinuti s njihove službene stranice. Nastupali su na mnogim festivalima u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Hrvatskoj te u Mađarskoj, Srbiji, Italiji, Nizozemskoj i drugim zemljama. Svoju jedinstvenu mješavinu glazbenih stilova i provokativnih tekstova predstavit će publici i u tvrđavi Minor na Malom Brijunu 1. kolovoza u 21.30 sati.

Brod iz Fažane polazi u 20.15 sati. Ulaznice se mogu rezervirati na 052 525581 i 091 7967197 te kupiti online na www.eventim.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije