Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALBUMI

Dubioza kolektiv – “#fakenews”, “Agrikultura”(Menart, vinil)

storyeditor/2024-02-15/IMG_20240215_114700.png
Menart
21.02.2024.
u 15:07

Posljednji dio vinilnih reizdanja albuma grupe Dubioza Kolektiv – albumi “#fakenews” i “Agrikultura” od prije nekoliko dana nalaze se u prodaji, u izdanju Menarta. Time je zaokružen kompletan planirani serijal Dubiozinih izdanja na pločama u sklopu proslave 20 godina rada benda. I u 21. godini najveća grupa regije neće dizati nogu s gasa; već je objavljena dugačka australsko-novozelandska turneja u ožujku, kao i koncertni povratak u Zagreb nakon dugih pet godina.

Album “#fakenews” objavljen je 2020. godine i donio je devet novih pjesama, u kojima je bend ugostio glazbenike kao što su Manu Chao i Earl Sixteen te bendove Los De Abajo i Soviet Supreme, ali i jedan sasvim poseban talent. Humanoidni robot Robby Megabyte, koji pjeva i svira mnogo instrumenata, postao je privremeni član benda i s njim su izveli singl “Take My Job Away”. Kao i u slučaju ostalih singlova, predstavljena je još jedna suradnja s Manuom u angažiranoj “Cross The Line” te “Wild Wild East”, za čiji su videospot korišteni materijali snimljeni tijekom koncerta na festivalu Boomtown u Velikoj Britaniji.

“Agrikultura” je pak posljednji studijski album Dubioze objavljen 2022. godine, nastao usred pandemije. “Sam naziv i koncept albuma ‘Agrikultura’ nastao je iz naše potrebe da skrenemo pažnju da zbog pretjeranog interesa za virtualno i digitalno uskoro nećemo imati što jesti, jer bi svi da budu youtuberi i IT-jevci, a lopata, motika i krampa gade se svekolikom pučanstvu. Što da radimo kad se kriptovalute ne jedu”, izjavio je bend pri predstavljanju osam novih pjesama koje su predvodili “Kafana” i “Bubrezi”, dok se kao najveći singl i koncertni favorit istaknula pjesma “Može li?”.

Prve korake u sljedećih dvadeset godina rada Dubioza će napraviti od 8. do 30. ožujka u sklopu 11 koncerata velike turneje po Australiji i Novom Zelandu. Hrvatska publika na svoje će doći 1. lipnja, kada Dubioza stiže na Jarun u sklopu Zagreb Music Festa, što je njihovo prvo koncertno pojavljivanje u gradu nakon pet godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije