Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kroatien Kreativ

Drugo poluvrijeme festivala cro-kulture u Njemačkoj

andrea zlatar violić,portal
Patrik Macek/PIXSELL
27.06.2013.
u 16:33

Čak je sedam govornika podsjetilo na dosad održanih 30 programa, odnosno 42 događaja na "K-K" festivalu,

Čak i najvažniji program najvećega svjetskog Sajma knjiga u Frankfurtu \"Weltempfang\" najesen će otvoriti Hrvatska! – rekla je Antje Contius, direktorica fondacije S. Fischer na jučerašnjoj press konferenciji u Ministarstvu kulture RH sazvanoj uoči drugog, još bogatijeg dijela festivala hrvatske kulture u Njemačkoj Kroatien Kreativ 2013.

Čak je sedam govornika podsjetilo jučer na dosad održanih 30 programa, odnosno 42 događaja na \"K-K\" festivalu, gdje je planirano još 48 programa, odnosno 62 događaja! Najzaslužnija je za to Alida Bremer, znana promotorica cro-kulture. Sva su područja hrvatske kulture i umjetnosti tu obuhvaćena, a kako reče ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić, novčano ih 90 posto pokriva Njemačka, a samo 10 posto Hrvatska.

Iznimna je među njima, dosad najveća turneja više od 30 hrvatskih pisaca po svim njemačkim središtima, gdje je običaj da se pisce sluša satima u tzv. kućama za čitanje. Među njima je i Ludwig Bauer koji će ići tragom svojih njemačkih korijena... 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije