Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIN-ova nagrada
Povratak na članak

Dragan Velikić dobio NIN-ovu nagradu za roman "Islednik"

Dragan Velikić ovogodišnji je dobitnik NIN-ove nagrade

Komentari 7

KR
kruti
16:51 18.01.2016.

u KOJOJ smo mi državi????

VL
Avatar MRP
MRP
16:48 20.01.2016.

A to je ono smeće od nedeljnika što je huškalo protiv Hrvata osamdesetih i devedesetih.....

VL
BA
bakulušić
19:27 18.01.2016.

Šteta što se Gerovac nije natjecao. I on piše kao da je rođen u Puli a živi u Beogradu. Velikić ne bi imao šanse!

VL
DU
Deleted user
19:29 21.01.2016.

Kakva je to prestižna nagrada NIN-ova nagrada? Kao drugo dajte mi nabrojite nove pisce i pjesnike, mlade i perspektivne u Hrvatskoj! Pa mi Više nemamo pisce za djecu a kamoli prave romanopisce, dramaturge, komedija itd! Sramotno, no istinito, jer nam je avangarda totalno marginalizirana! Nema pisca u kojeg bi se ugledali mladi romanopisci, kak se veli zviezdu vodilju! Gdje su novi Vidrići, Šenoe, Tina, Mažuraničke, Zagorke! Kak vidite pričam o samim mrtvacima, a gdje su mlade nove nade! Ima ih, ali ih treba izvući iz anonimnosti! Ako netko želi odšampati neko novo djelo, mora sam snositi troškove! Zar smo na to spali! nekada su izdavačke kuće štampale djela mladih pisaca u nekom od svojih takmičenja, pa je tu bio i neki žiri, koji je odlučio pobjednika, pa se štampalo, pa je RTV reklamirala malo to djelo i to sve badava! Sada je sve to mrtvo! Vani Autori djela imaju milijunske naknade, džepna izdanja, a kod nas, novine i to jedva, o kvaliteti i političkoj obojenosti neću ni pričati! Pa su neke Novele izlazile kao jedna strana u novinama, nastavno! Gdje smo mi to Hrvati? Dali je to povratak na Balkan! Nama starima, koji se borimo za opstanak ajde. . . ali mlada bića, pa to bi sve trebalo prštati od svih vrsta umjetnosti, a izvinite me ako griješim, mi u Zagrebu slušamo cajke, "cajke"! Pa ja sam 62. godine donesel plejku Beatlesa iz Londona! Preslušal ju je valjda cijeli Zagreb, tak je bila izgrebana! Mi smo imali više kulturnih sadržaja i događaja kulture nego ćemo imati za 50 godina, ako netko ne stane na loptu i vikne: "Dosta je toga"!

VL
IV
IvanXXIII.
17:13 22.01.2016.

Velikićev novi roman "Isljednik" jako je dobro štivo i nagrada je zaslužena.

VL
TN
tamo.netko
15:01 18.01.2016.

Citao sam "Via Pula", zanimljivo stivo...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.