Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.12.2013. u 14:00

Lako je složiti se s gostima HTV-ove emisije Press klub – papa Franjo osoba je godine u Hrvatskoj

Rasprava u Press klubu pokazala je da u Hrvatskoj tijekom 2013. baš i nije bilo inspirativnih osoba. Troje novinara i urednica Jasmina Popović zaključili su da među političarima ne treba tražiti osobu godine, da ni popularni predsjednik Josipović nije učinio bogzna što te da bi satima trebalo (uzaludno) obrazlagati zašto je, recimo, premijer Zoran Milanović osoba godine. U raspravi nije bolje prošla ni Željka Markić koju su novinari više promatrali kroz prizmu događaja nego individualnog iskoraka. Emisija je bila zanimljiva i završila je u tren oka, pa na kraju shvatih da se gotovo i nisu pozabavili najvažnijim osobama u svijetu. Iznimka je bilo spominjanje pape Franje (čak i u kontekstu osobe godine u Hrvatskoj). Ovakva emisija zahtijevala je dvostruko dužu satnicu pa da i svjetske face dobiju svoju minutažu. Gotovo da i nije spomenut zviždač Edward Snowden zahvaljujući kome danas znamo da se svaki naš e-mail kontrolira, čita, analizira, da uopće nemamo privatnosti i da je ono što je George Orwell predviđao za 1984. odavno nadišlo i njegovu maštu. Zbog Snowdena je ugrožen trgovinski sporazum EU – SAD, a poremećen je i odnos među supersilama. Koliko je bitno ne zanemariti svijet dokazao je u subotu navečer HTV 2 dokumentarcem sjajnoga naziva “Doba gluposti”. Jedna odlična redateljska vizura – autor filma je u 2055. i promatra svijet pola stoljeća unatrag kako neizbježno propada zbog bahatosti kompanija, korumpiranosti političara i nebrige za ekologiju – ukazuje nam da su globalni trendovi puno važniji od lokalnih za našu budućnost. Jednom riječju – bravo za HTV u subotu navečer i nedjelju ujutro nakon ziheraškog blagdanskog programa.

PLUS

Relevantni i pravodobni gosti (Vedran Pavlek i Nataša Škaričić) u Dnevniku 3 Siniše Kovačića dokaz su da još dugo ne treba mijenjati koncept ove emisije. Naravno, ni urednika.

MINUS

Bandić se žali kako je on opet kriv jer nije mogao utjecati kod Boga kako bi pao snijeg. Jednom Bog pomogne, drugi put odmogne, prošle zime snijeg mu je pomogao da dobije izbore...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije