Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žar-ptica u New York

\"Diva\" prevedena na engleski svaku bi publiku privukla

'25.02.2011., Gradsko kazaliste, Bijenicka 97, Zagreb - Marija Sekelez, glumica i ravnateljica Gradskog kazalista Zar ptica, premijernom izvedbom predstave Diva, autorice Marijane Nola, u reziji Zelim
'Goran Jakus/PIXSELL'
19.03.2012.
u 14:09

Djeca hrvatskih i čeških iseljenika uživala su u \"Čudesnom svijetu brojeva\", a njihovi roditelji u predstavi \"Diva\"

Djeca hrvatskih i čeških iseljenika uživala su u "Čudesnom svijetu brojeva", a njihovi roditelji u predstavi "Diva".

Gostujući u New Yorku predstavom "Diva", naša poznata glumica Marija Sekelez obilježila je i među hrvatskim iseljenicima 35. godišnjicu umjetničkog djelovanja.

– Zahvalna sam Generalnom konzulatu u New Yorku, a posebno konzulici za kulturu Ivani Živković-Mikec za pomoć u organiziranju predstavljanja kazališta Žar ptica u New Yorku. Djeca hrvatskih iseljenika, ali i onih iz češke zajednice uživala su u predstavi "Čudesni svijet brojeva" koju je napisao i režirao Sunny Suninsky, a glumica Natalija Đorđević i ja dobile smo prigodu da u New Yorku odigramo "Divu" koju je izvrsno napisala Marijana Nola, a režirao Želimir Mesarić – komentirala je Marija Sekelez za Večernji list u New Yorku.

Hrvatska diplomacija dogovorila je gostovanje zagrebačkih glumaca u kulturnom centru Generalnog konzulata Republike Češke na Manhattanu koji je ustupljen bez naknade. U predstavi dvije žene, dvije glumice ekstremno različitih karaktera i snažna ega, sastaju se u intenzivnom spektru kompliciranih međuženskih odnosa. Kolegice i suparnice u izravnom dvoboju osciliraju u osjećajima, od istinske mržnje do sumnjive bliskosti. Pokazuju svu blještavost i glamur svoje slave, ali otkrivaju onu težu i mračniju stranu glumačkog poziva.

– Uvjerena sam da bi tekst naše predstave preveden na engleski izabralo i neko od brojnih broadwayskih kazališta jer je tema složenih ženskih i majčinskih odnosa bliska svakoj publici na svijetu – naglasila je Marija Sekelez.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije