Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
galerija SC

Danijel Žeželj slika uz glazbu braće Sinkauz i Marca Quarantotta

tomislav miletić/pixsell
07.11.2023.
u 16:31

Performansom slikanja uz glazbu u zagrebačkoj Galeriji SC sutra se otvara njegova izložba "Veliki formati", koja će biti otvorena do 17. studenog

Nakon odličnog prijema performansa Fractalia (2020.), vezanoga uz grafički roman o Van Goghu, koji je izveden u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar, Daniel Žeželj vraća se s nečim sličnim u Galeriju SC. Naime, sutra će se tamo u 19 sati otvoriti njegova izložba "Veliki formati" uz autorovo slikanje uživo i uz glazbenu pratnju Alena Sinkauza, Nenada Sinkauza i Marca Quarantotta.

"Pročitamo li određene intervjue s Danijelom Žeželjem, uočit ćemo da on mnogo ulaže u proces i eksperiment te da, iako su njegovi radovi unaprijed pomno osmišljeni, u njima uvijek postoji prostor tišine koji otvara mogućnost skretanja u nepredviđenom smjeru. Možda je tišina ono iz čijega zvuka izrastaju njegovi multimedijalni radovi. Leđima okrenut publici javno izvodi radnju koju inače obavlja u vlastitoj intimi. Ruka preuzima glavnu ulogu, kao da on slijedi nju, a ne ona njega, u ritmu glazbe, djeluje kao da je izrasla iz njegovih radova", piše u predgovoru Neva Lukić.

Danijel Žeželj autor je stripova, animator, slikar i ilustrator, a izložba je otvorena do 17. studenog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije