Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi ravnatelj

Dabo: Vrijeme je da se Lado osuvremeni i privuče mlade

Krešimir Dabo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
07.01.2015.
u 14:20

Ministrica Andrea Zlatar Violić imenovala je čovjeka koji teži pronalasku novog imidža hrvatske tradicije

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić imenovala je novinara i komunikologa Krešimira Dabu za ravnatelja ansambla Lado. Dabo je bio vršitelj dužnosti ravnatelja Lada, a prije toga je pet godina vodio službu za odnose s javnošću i marketing u jedinom profesionalnom folkornom ansamblu u Hrvatskoj koji je proslavio šezdeset i peti rođendan.

– Prvi mi je zadatak presložiti unutarnju strukturu u ansamblu. A drugi, omogućiti gostovanje Lada u Europi. Sada kada je Hrvatska članica EU, trebali bismo toj Europi predstaviti naš nacionalni identitet. Sutra putujem u New York na kongres ISPA-e gdje ću kontaktirati s menadžerima iz Švedske, Norveške i Finske koji su pokazali interes za nastup Lada. Našem programu treba dati suvremeniji oblik kako bi lakše komunicirali s novom publikom. To nikako ne znači da odustajemo od čuvanja izvornosti što se tiče plesa i pjevanja. Ali, osjeća se potreba za „pakiranje“ našeg proizvoda u drugačije forme koje mogu privući suvremene gledatelje i slušatelje.

Tu je važno osuvremeniti produkciju. Potreban je i zaokret u oglašavanju te novo vizualno ruho. U suradnji sa Agencijom za odgoj i obrazovanje već sam pokrenuo održavanje radionica koje je osmislila Irena Miholić iz Instituta za etnologiju i folkloristiku, a u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži dovoditi ćemo djecu na koncerte u Lado. Trebamo pomlađivati publiku – rekao nam je Dabo.

>>Godišnji koncert Ansambla LADO

>>Slavljenički koncert Lada u dvorani Ivana Brlić-Mažuranić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije