Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali salon MSSU-a

Čuveni rudari Yina Yanga u Rijeci

yin yang ante glibota cover
06.08.2014.
u 16:31

Monografiju Yina Yanga napisao je Ante Glibota

        Ante Glibota, poznati hrvatski intelektualac progonjen i zatvaran kao “hrvatski proljećar” 1970-ih, spasio se i profesionalno u emigraciji gdje je uz puno priznanja djelovao na području umjetnosti i arhitekture.

Sada nam u Malom salonu riječkog MMSU-a predstavlja 61-godišnjeg kineskoga umjetnika Yina Yanga o kojem je lani objavio i monografiju, pa je jasno da je sjajan poznavatelj Yangova umjetničkog opusa. Na izložbi koja se večeras otvara u Malom salonu upoznajemo Yanga ne samo kao slikara nego i kao čovjeka filozofske misli.

Rudari jesu Yangova preokupativna tema jer je i sam rudario, ali oni su ekspresija tkanja cijelog kineskog društva koje danas zovemo modernim iako su pune značajki doba koje se smatra minulim. Yang s velikim osjećajem za mjeru strukturira tragične likove vodeći ih do ideje pomirenja nakon uvida u vlastitu osamljenost, patnju, iskupljujuću međusobnu podršku i pomoć. Izložba traje do 1. rujna.     

>> Autoportreti Tajči Čekade u Malom salonu MMSU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije