Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh animacije

Crtić Miramare osvojio nagradu žirija na festivalu u Ljubljani

Miramare
15.12.2010.
u 11:18

Međunarodni žiri nagradu je obrazložio riječima: Miramare je vizualno originalno ispričana priča, film sugestivne uporabe zvuka. Ritmični ples između figurativnog i apstraktnog uvlači gledatelja u tajanstveni svijet.

Kratkometražni animirani film Miramare Michaele Müller na upravo završenom 7. međunarodnom festivalu animiranog filma Animateka koji se održao od 6. do 12. prosinca 2010. u Ljubljani, osvojio je veliku nagradu žirija Maestro, a ujedno i novčanu nagradu od 2000 eura.

Međunarodni žiri u sastavu Olga Pärn (Bjelorusija), Alex Baladi (Švicarska), Malcolm Sutherland (Kanada), Solweig von Kleist (Njemačka) i Jayne Pilling (Velika Britanija) nagradu je obrazložio riječima: Miramare je vizualno originalno ispričana priča, film sugestivne uporabe zvuka. Ritmični ples između figurativnog i apstraktnog uvlači gledatelja u tajanstveni svijet.

U konkurenciji Animateke, uz Miramare, sudjelovalo je još pet hrvatskih filmova, Moj put Veljka Popovića i Svjetlana Junakovića, Nespavanje ne ubija Marka Meštrovića, I Speak True Things Marka Tadića, Čudnovat izum Dine Krpana i Pauk Paško Ivane Guljašević.

Miramare je nedavno nagrađen i u Utrechtu u Nizozemskoj na 14. međunarodnom festivalu animiranog filma (Holland Animation Film Festival, 3. - 7. studenoga 2010.) nagradom za najbolji europski studentski film.

Film je nastao u produkciji Akademije likovnih umjetnosti, a koproducentica filma je Michaela Müller.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije