Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Čarobno izvedena baletna bajka "Mačak u čizmama" u HNK Split

Split 03/04/15-Balet Macak u cizmama na sceni HNK Split.Split 03/04/15-Balet Macak u cizmama na sceni HNK Split.
HNK split
11.04.2015.
u 21:00

Premijerna publika, među kojom je ovog puta bilo i mališana, a njih se jednostavno "ne može prevariti", bila je oduševljeni scenografijom Dinke Jeričević (doista fantastično u svih sedam slika) te posebno kostimografijom Barbare Bourek.

Balet HNK Split nagrađen je dugotrajnim pljeskom za doista čarobno izvođenje baletne bajke "Mačak u čizmama" Brune Bjelinskog na premijernoj predstavi. Iznimno dojmljivi i odlično uigrani bili su svi: protagonisti na premijeri, Aleksandar Korjakovski u naslovnoj ulozi, Eva Karpilovska koja je plesala Princezu, Artjom Žusov u ulozi Mlinara Ivice i Lev Šapošnikov kao Stari Mačak, zatim solisti Baleta splitskog kazališta: Katerina Kuznjecova, Ivan Boiko, Simona Caputo, Mihai Mezei, Mircea Munteanu, Silvio Tanase, Bojana Lipovšćak, Aleksandra Bertea, Matea Milas, Snježana Radica, Igor Gluškov, Nikša de Marchi, članovi ansambla i polaznici Baletnog studija HNK Split.

Zanimljivost splitske baletne bajke jest što se Stari Mačak odnosno plesač Lev Šapošnikov, koji publiku pjevanjem uvodi u svaku novu scenu predstave, spremno prihvatio te uloge pa je prvi put i službeno "propjevao". Svoje solo pjevanje pratio je uvjerljivo baletnim pokretima.

Mačka u čizmama, baletnu slikovnicu u sedam slika za velike i male, u splitskom teatru postavila je balerina, koreografkinja, pedagoginja i baletna majstorica Ljiljana Gvozdenović koja potpisuje koreografiju i režiju, dok je dramaturginja Tena Štivičić.

Premijerna publika, među kojom je ovog puta bilo i mališana, a njih se jednostavno "ne može prevariti", bila je oduševljeni scenografijom Dinke Jeričević (doista fantastično u svih sedam slika) te posebno kostimografijom Barbare Bourek.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije