Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavu dole, ruke na leđa
Povratak na članak

Branitelji pronašli nove snimke: Nikad viđeni Vukovar ‘91.

Dokumentarac “Glavu dole, ruke na leđa” prikazuje dramatične trenutke posljednjih dana uoči pada grada heroja te zarobljavanje branitelja i civila

Komentari 24

Avatar navijač
navijač
09:16 05.10.2018.

Pitajte ministricu kulture zašto nema novaca za takve filmove a za frljića i slične se uvjek nađe.

VL
Avatar Cat
Cat
08:58 05.10.2018.

Želim vam puno uspjeha u rasvjetljavanju događaja u Vukovaru uoči i nakon pada i da se ne prestane s iznošenjem činjenica o Domovinskom ratu posebno o padu Vukovara. Koliko vidim nitko drugi nema volje ni želje snimati filmove bilo igrane bilo dokumentarne s temom Domovinskog rata. Voljela bi da se u ovom ili nekom drugom filmu nađu i informacije gdje su sad svi oni koje možemo vidjeti na snimkama nakon pada Vukovara s bradama i kokardama crnim zastavama imenom i prezimenom, sve one koji su prokazivali branitelje u bolnici. Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko njih danas živi u Vukovaru pored svojih žrtava koje kako se sada čini nikad neće dobiti zadovoljštinu na ovom svijetu.

VL
Avatar comparator
comparator
09:15 05.10.2018.

Ono što moramo ponavljati radi neprestanog banaliziranja je istina o agresiji i način ponašanja agresora koji neodoljivo podsjeća na partizansku odmazdu nad zarobljenim domobranima i Ustašama. Bio je to krvavu pir gdje su se pjevale pjesme "Bit će mesa bit će mesa klat čemo Hrvate ". Odvratno !

VL
MA
MarijaKnezovic
09:12 05.10.2018.

Pridruzjem se ovome sto ste napisali!! Gdje su istrazivacki novinari??Bilo bi zanimljivo vidjeti tko su osobe i gdje su sada koje su hodale i pokazivale prstom koga izdvojiti i koji je najvjerojatnije danas negdje pod zemljom,na nepoznatom mjestu,ubijen!!Tko je prokazao ljude iz sestog autobusa i gdje su pokopani??

VL
DU
Duslikr
09:27 05.10.2018.

Nije bitan Fred, nego kako se nase društvo odnosi prema nezavisnosti, slobodi, prema žrtvama...

VL
CE
cenzura
09:16 05.10.2018.

Do sada sam vidio na stotine potresnih snimaka i fotografija iz Vukovara ali na ni jednoj Freda Matića. Sada su ti junaci zaboravljeni, napušteni, ostavljeni......... a Fred(???) svaki dan na raznim televizijama, novinama, portalima iskače sa svojim uvredama i lažimama na račun branitelja.

VL
GU
Gustirna
10:24 05.10.2018.

Nije to cetnicki film pa da im plenkijeva jugoslovenka obuljen dade lovu preko svojih kriminalaca iz havc-a, koji su pod zastitiom partijskog dorha...

VL
FT
feel_the_coruption
10:17 05.10.2018.

Dati na gledanje premijeru pupovcu i anemičnom briselskom ratniku. Bio je rat. Počeli su ga srbi. Ubili i protjerali mnoge ljude. Onda, kada smo se organizirali, srbići su dobili istom mjerom. I sada cvile jadni i ugroženi. I traže "svoja prava". Ma koja prava ? Žalosno da hdz kriminalna organizacija, prepuna "domoljuba", zbog par ruku u saboru dozvoljava četnički dernek po hrvatskoj. Hvala ti anemični plenki, izdajico hrvatskog naroda.

VL
Avatar CountD
CountD
11:29 05.10.2018.

gdje je pupi da gleda dokumentarac. pa neka onda blebeta kako nije ugondo zivjeti za njega u hrvatskoj. kad ce se poklonit zrtvama ne samo iz vukovara nego svima koji su stradla zbog divljana njegovi braca i sestara iz smrdije i ostalih manijaka koji si harali po lijepoj nasoj

VL
ZH
Zlatousti Hrvat
09:30 05.10.2018.

VL piše samo o nekoliko stvari: 1. Foteljašima i uhljebima, 2. Političko gospodarskoj korupciji, 3. Nesrećama i 4. Sportu u što ponekad spadaju i sise i guzice. Nevjerojatno je što je postalo od ovih novina.

VL
DU
Deleted user
11:42 05.10.2018.

Ninočka i jugokomunistički HAVC za ovakve stvari nemaju novaca... Dobit ćete pare samo ako snimite Obitelj Zec u 30 nastavaka...

VL
BS
@bserver
11:19 05.10.2018.

današnja politička bulumenta izbjegava svaku temu koja bi mogla poremetiti im stečenu harmoniju..izbor nove kravate, felgi na novoj državnoj limuzini ili egzotična putovanja bez interesa za državu. Stoga svako zadiranje u ratnu prošlost, koje može inkriminirati njihove koalicijske partnere, političko-pragmatične jatake, koji također odlično žive na naš račun, nije dobrodošlo ni poželjno. Makijavelistički.. "važnije mi je da profitiram u svemu gdje mogu, nego da se upustim kopati po starim ranama", modus vivendi je većine današnjih "cijenjenih i uvaženih" političara. Oni velikim dijelom ne znaju za pijetet, za nacionalni ponos, za poštovanje prema žrtvi. Koja im je sve omogućila! Oni ne znaju za čast..oni znaju i njih isključivo zanima vlast i mast! I vrhnje na kraju!?

VL
Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
12:39 05.10.2018.

A jel ima što iz Lore i Kerestinca?Tamo je bilo ljudski.

VL
DU
Duslikr
09:22 05.10.2018.

" Film je snimljen vlastitim sredstvima"

VL
PR
prezimenko
11:48 05.10.2018.

Žalosno je da se ovakve stvari ostavljaju neraščiščene.Oni koji su to trebali odraditi davno su mrtvi.Sadašnji neprestano dižu bunu,s pravom,no na krive adrese.Pitajte hdz-jer da oni pokrenu svoj pravosudni aparat sve bi bilo brzo gotovo.Teško se pomiriti obiteljima za ne riješavanje ubojstava,no što su tako dugo čekali?Trebamo graditi budućnost,a ne živjeti u prošlosti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.