Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje DOKUart

Bjelovarčani će prvi u Europi vidjeti indijski film "Zovite me plesačem"

06.10.2023.
u 10:58

U Bjelovaru danas počinje 18. festival dokumentarnog filma i traje do 13. listopada, a gledat će se dokumentarci iz iz Portugala, Slovenije, BiH, Irske, Austrije, Nizozemske, Švicarske, Češke, Bangladeša, Indije, SAD.-a i naravno Hrvatske. Uz Rovišće i Kapelu gdje posljednjih godina DOKUart odlazi dan nakon festivala, ove godine filmovi iz glavnog programa prikazat će se i publici u Grubišnom Polju i Daruvaru

Bjelovarski festival dokumentarnog filma ove godine postaje punoljetan pa stoga 18. izdanje DOKUart-a traje i dan dulje nego inače.

Umjesto  sedam, bjelovarska publika će čak osam dana uživati u vrhunskim umjetničkim dokumentarnim filmovima sa svih strana svijeta.

Ulaznice se mogu kupiti online i na blagajni KMC-a, a festival ove godine traje od petka, 6. listopada pa do petka, 13. listopada. U glavnom programu prikazat će se 12 filmova uz još tri filma koji su predviđeni za prikazivanje bjelovarskim školarcima, a uz nekoliko hrvatskih tu je i jedna europska premijera i to indijskog filma “Zovi me plesačem”. Zemlje iz kojih ove godine dolaze filmovi su Portugal, Slovenija, BiH, Irska, Austrija, Nizozemska, Švicarska, Češka, Bangladeš, Indija, SAD i naravno Hrvatska. Uz Rovišće i Kapelu gdje posljednjih godina DOKUart odlazi dan nakon festivala, ove godine filmovi iz glavnog programa prikazat će se i publici u Grubišnom Polju i Daruvaru.

- Program je izniman i bogat, ne samo u filmskom smislu, već i u svakom drugom. Zbog toga ove godine koristimo obje dvorane Kulturnog i multimedijskog centra gdje smo se udomaćili posljednjih deset godina, ali i Dom kulture u kojem smo i započeli naš festival. Upravo u Domu kulture bit će i otvorenje festivala, s iznimnim filmom „Cesaria Evora“ o iznimnoj glazbenoj zvijezdi. Uz mnoge zanimljive goste, redatelje i autore, bit će i zanimljivih glazbenih gostiju i to osobito za prvi festivalski vikend. DOKUart je i prvi festival u Europi na kojem će biti prikazan indijski film «Zovite me plesačem» i na to smo iznimno ponosni – istaknula je Rada Šešić.

U povodu 85. obljetnice rođenja Arsena Dedića, u subotu, 7. listopada u 21 sat u Dom kulture je na rasporedu koncert Zoran Predin pjeva Arsena, a prodaja karata već je počela te se ulaznice za koncert mogu kupiti i online. 

Cijena pojedinačnih ulaznica za pojedinu večer iznosi 4 eura, a festivalski paket za svih 8 večeri iznosi 24 eura uz što je predviđen i prigodni poklon odnosno festivalska majica. I ove godine organizirana je radionica za dokumentarni film pod stručnim vodstvom redatelja i snimatelja Đure Gavrana i na njoj će sudjelovati učenici bjelovarskih škola. Radionica je besplatna i namijenjena je za učenike viših razreda bjelovarskih osnovnih i srednjih škola te traje pet dana, od subote, 7. do srijede, 11. listopada.

Također, i ove godine u kino dvorani KMC-a organiziramo projekcije za učenike bjelovarskih osnovnih i srednjih
škola, stručna predavanja za učenike i još brojne druge sadržaje.

Uz pokrovitelje Grad Bjelovar i Hrvatski audiovizualni centar te sponzore Erste banku i Turističku zajednicu Bilogora-Bjelovar, podržavaju ih I Bjelovarsko-bilogorska županija, Švicarsko i Nizozemsko veleposlanstvo i Austrijski kulturni forum.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije