Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Book&zvook

Besplatno audioizdanje romana "U kasno ljeto"

Goran Stanzl/PIXSEL
30.07.2023.
u 09:44

Ovogodišnja pobjednica Natječaja za najbolji roman tportala je Magdalena Blažević s romanom "U kasno ljeto"., ujedno i nagrađivana autorica Natječaja za kratku priču Večernjeg lista "Ranko Marinković"  Dio njezine nagrade je i audioizdanje nagrađenog romana, a njega sve do kraja srpnja (dakle još danas i sutra, 30 i 31. srpnja) lmožete besplatno poslušati na platformi book&zvook.

Riječ je o potresnom romanu koji o strašnim danima rata govori iz vizure jedanaestogodišnje djevojčice. Autorica taj dječji glas, a čitatelj od samog početka romana zna da djevojčica više nije živa,  maestralno koristi kao najbolju moguću antiratnu paradigmu, kao moćno svjedočanstvo oduvijek znane činjenice da u ratovima ginu nevini i da te tragedije uništavaju cijele obitelji.

Upravo zbog te spoznaje o smrti, sa samog početka romana njegovim stranicama posebno zloslutno odjekuju priče o sretnim ljetnim danima, nekim sasvim običnim kućnim poslovima, spremanju zimnice... čak i opisi idilične prirode. Te stranice romana nasuprot ratnoj stvarnosti čitaju se gotovo kao bajka i zbog toga su još tužnije, još potresnije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije