Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon audicije

Beograđanki Ani Franić glavna u uloga u HNK Split

Ana Franić
arhiva HNK Split
11.03.2013.
u 10:03

Ostvarila je zapažene uloge u kazalištu, filmu i na televiziji. Igrala je u Narodnom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu, Ateljeu 212, Zvezdara teatru i BITEF teatru, ostvarila šest filmskih i deset televizijskih uloga

Glavnu ulogu u predstavi HNK Split Pritisci moje generacije igrat će glumica Ana Franić. Tako su odlučili redatelj predstave Samo M. Strelec i ravnatelj Drame splitskog HNK Jasen Boko nakon održane audicije, za koju se prijavilo 60 mladih glumica iz četiri zemlje.

Audiciji, koja se održavala od 7 – 10. ožujka, pristupilo je 30 glumica. Nakon održanog užeg izbora odlučeno je da glavna uloga u predstavi Pritisci moje generacije mladog hrvatskog dramatičara Dina Pešuta bude dodijeljena Ani Franić. Rođena 1981. u Beogadu, diplomirala je na tamošnjem Fakultetu Dramskih Umetnosti u klasi profesora Predraga Bajčetića i Anite Mančić. Ostvarila je zapažene uloge u kazalištu, filmu i na televiziji. Igrala je u Narodnom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu, Ateljeu 212, Zvezdara teatru i BITEF teatru, ostvarila šest filmskih i deset televizijskih uloga. Dobitnica je brojnih značajnih glumačkih nagrada. Samo za ulogu Saše u filmu Diši duboko dobila je pet nagrada.

Žestoka i cinična drama Pritisci moje generacije Dina Pešuta, bit će 23. svibnja premijerno izvedena na velikoj sceni HNK Split.

Komentara 1

PI
pin
17:44 11.03.2013.

Evo baš čitam kako je nekoliko mladih glumaca iz Hrvatske dobilo glavne uloge na festivalima u Beogradu, Novom sadu i Kruševačkom letu. U Ljubljani igra već troje na Ljubljanskom ljetu, a u Sarajevu radi jedna cijela grupa iz Zagreba, takoo da je sasvim u redu da hrvatski mladi glumci ne stignu u Split.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije