Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Osvježenje na glazbenoj sceni

Bend Human
Foto: PR FOTO
1/2
PR
Autor
PR članak
07.04.2015.
u 09:56

Human je trenutak u kojem svaki čovjek dovede sebe pred ogledalo vrlina i odluči poraditi na svom životu.

Bend Human se okupio 2013.godine u Zagrebu. Nakon godinu dana rada na pjesmama priprema se za svoj prvi album Plan B za dan D. U bendu sviraju već provjereni muzičari koji su odlučili napraviti nešto novo, svježe i zanimljivo. Human čine Tome (vokal), Gašo (solo gitara), Jeff (ritam gitara), Hrle (bas gitara) i Trle (bubanj). Svatko u bend unosi nešto svoje jer članovi slušaju različitu glazbu od rocka, popa, jazza, hip hopa, funka pa sve do indie rocka i folka. Glazbeni temelj benda Human su maštovita i melodična rješenja, ali i žanrovsko neograničavanje. Što se tiče tekstova pjesama one u bendu uvijek nose indirektne poruke koje pozivaju na propitkivanje sebe i svijeta, no ne opterećuju sa lažnim socijalnim angažmanom. Teme koje bend dotiče su politika, socijala, međuljudski odnosi i ljubav. Human u svojim pjesmama ne shvaća previše ozbiljno svakodnevne situacije u kojima se čovjek može naći. Dajući duhovitu i ironičnu poruku pokušava se maknuti od često tmurne i monotone stvarnosti.

Ime Human se čita kako se i piše, a označava onu ljudsku notu, onaj visoki C kojem svi težimo dok se kroz život upjevavamo. Human je trenutak u kojem svaki čovjek dovede sebe pred ogledalo vrlina i odluči poraditi na svom životu. Human je sa jedne strane čovjek iz naroda koji zaglavi u svakojakim tipičnim balkanskim situacijama, a sa druge strane je urbani pripovjedač tragikomične zbilje. On je prizemno na zemlji i nikad ne bi mogao biti do kraja Hjuman, već samo teži tome da bude humaniji i čovječniji.

U 2015.godini na proljeće Human izdaje prvi singl Kusur koji najavljuje album Plan B za dan D čije objavljivanje se očekuje u rujnu 2015.godine. Kusur je ironična i duhovita replika na politička prepucavanja. Bend Human ne zauzima strane i opcije jer shvaća da strane i opcije ne postoje. Gledajući odnos vlasti i naroda sve što možeš učiniti je uzeti kokice, prebaciti program i raditi najbolje što radiš u životu. Kusur kao pjesma nema ambicija ukazivati na probleme ili ih mijenjati, već se samo dobro zabaviti u društvu koje se ne želi promijeniti.

Tomislav Šerkinić je možda i pionir bio. Rodom iz Dalmacije, živi u Zagrebu, a po vokaciji Slavonac. Završio je Fakultet katehetike i najčešće predaje vjeronauk u školi. U Humanu je vokal i autor tekstova, a zabranjeno mu je svirati gitaru i pjevati u isto vrijeme.

Marko Jeftić je još od prošlog stoljeća iz Novske, a u novom mileniju živi i radi u Zagrebu. Završio je Fakultet strojarstva i brodogradnje. Radi u konstrukcijskom uredu i bavi se glazbom od kraja osnovne skole. U Bendu Human je glazbeni guru i dirigent koji svira gitaru i autor je glazbe.

Antonio Tomac je negdje u vrijeme rušenja Berlinskog zida rođen u Pakracu. Svira bubnjeve od srednjoškolskih dana samostalnim učenjem po kauču i gledajući razne materijale na internetu. Fakultet Elektrotehnike i Računarstva završava nakon formacije Human-a. Po završetku studija zapošljava se kao software developer. Želi biti izvrstan u onom čime se bavi i najveći je perfekcionist u bendu Human u kojem svira bubnjeve.

Goran Gašparac je diplomirao fiziku na odsjeku Geofizike (smjer meteorologija), na Prirodoslovno - matematičkom fakultetu. Radi u struci kao stručni suradnik na problemima meteorologije i onečišćenja zraka. Kad nije na probi ili u svojim numeričkim modelima voli duge šetnje sa svojim psom(bez psa ne voli šetnje). U Humanu svira gitaru i autor je glazbe.

Hrvoje Mikulić je rođen u Zagrebu 80-ih i od malenih nogu pokazuje veliki interes za glazbom svirajući klavir tokom djetinjstva. Po završetku visokog obrazovanja na Hrvatskim studijima s zvanjem profesora magistra kroatologa i povijesti dobiva potporu i odlazi studirati glazbu u London na The Institute of Contemporary Music Performance. Pri povratku u Hrvatsku nakon uspješno završenog studija započinje svoj rad u bendu Human kao basist.

Želite prijaviti greške?