Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb Book Festival

Bavit će se temom fragilnosti, ali neće nedostajati zabave

11.05.2017.
u 13:26

U kinu Tuškanac u sklopu festivala bit će prikazana i tri austrijska filma, a najavljeni su i koncerti domaćih i stranih sastava u MUO

U Muzeju za umjetnost i obrt u ponedjeljak 22. svibnja počinje Treći Zagreb Book Festival koji od ovog izdanja osim zemlje gosta uvodi i glavnu temu. Nakon Švedske i Irske, zemlja gost je Austrija, a stotinjak festivalskih gostiju punih će tjedan dana raspravljati o temi fragilnosti.

Iako je koordinatorica programa Ivana Bodrožić najavila niz intelektualno relevantnih večernjih diskusija, ZBF neće biti samo skup ozbiljnih i zabrinutih umjetnika, nego i mjesto dobrih vibracija i opuštanja za što će se pobrinuti i glazbenici austrijskog rock-benda Farewell Dear Ghost, berlinskog benda Holler My Dear, ansambl studenata zagrebačke Muzičke Akademije Col Legno i hrvatski kantautor Gentleman.

Brojni strani gosti

Najzvučnije ime koje dolazi na festival je Erica Fischer, novinarka, književnica i feministica te autorica romana “Aimee i Jaguar”, prevedenog na dvadesetak jezika. No, tu su i katalonska benediktinka Teresa Forcades, engleski novinar i povjesničar Mischa Glenny, austrijski pripovjedač Franz Hammerbacher, austrijska autorica rođena u Sankt Peterburgu Julya Rabinowich, poznati austrijski intelektualac i pisac Karl-Markus Gauss, norveški filozof Lars Svendsen, turska publicistkinja i književnica Ece Temelkuran, nizozemski esejist Rob Riemen...

– Nismo zaboravili ni domaće pisce jer su oni najjača spona između publike i autora – rekla je Ivana Bodrožić najavljujući tako Slađanu Bukovac, Đurđu Knežević, Edu Popovića, Teu Tulić... Na festivalu će knjigu poezije “Stranac” predstaviti i Rade Šerbedžija koji će nastupiti uz svoj bend.

U znaku baroka

– Zagreb Book Festival jedini je nemuzejski i neizložbeni program koji Muzej za umjetnost i obrt podržava kao partner – rekao je direktor muzeja Miroslav Gašparović.

– Austriju, koja je zemlja gost ZBF-a, oblikovao je baš barok, a mi ćemo uskoro otvoriti i izložbu Barokni sjaj Venecije te će ljeto u MUO ove godine svakako biti u znaku baroka – rekao je Gašparović. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije