Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napulj:

Banksyjeva 'Madonna s pištoljem' stavljena pod zaštitu

madonna s pištoljem
Foto: screenshot/youtube
07.04.2016.
u 11:50

"Izgleda je to bila privatna inicijativa. No, najvažnije je da je rad sada zaštićen", rekao je Bello

Jedino poznato sačuvano djelo slavnog britanskog crtača grafita Banksyja, "Gospa s pištoljem" u Napulju, zaštićeno je staklom u nadi da će se i nadalje sačuvati. Grafit s jednog napuljskog pročelja vjerojatno je Banksyjev komentar na reputaciju Napulja kao grada istodobno odanog katolicizmu i prepunom mafijaškog nasilja.

Crtež prikazuje Gospu s pištoljem u aureoli iznad njezine glave i popularna je turistička atrakcija. Banksyjev poštovatelj Alessandro Bello prikupio je 16.500 potpisa i uputio ih gradskom vijeću kako bi sačuvao grafit.

Madonna je zaštićena, ali grad s tim nije imao ništa. – Izgleda da je to bila privatna inicijativa. No, najvažnije je da je rad sada zaštićen – rekao je Bello. Brojni radovi tajanstvenog umjetnika Banksyja diljem svijeta su vandalizirani ili su ih prebojili njegovi rivali. Ali istodobno raste i svijest o umjetničkoj vrijednosti njegovih radova. 

>> Ugledni Banksy i King Robbo jedan drugome počeli uništavati grafite

Komentara 1

HE
hellen3353
22:29 10.04.2016.

Steta da se tako remekdijelo ne zastiti u muzeju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije