Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi album

Bang Bang i moderan pop zvuk kojeg nikad nema dosta

Croatia Records
15.11.2023.
u 10:18

Kino i kokice novi je album bena Bang Bang koji je nedavno napunio Boogaloo, slaveći deset godina postojanja

Ima kod nas nekoliko pop-producenta koji u svojim tonskim studijima rade odlične stvari i usput promoviraju moderan pop-zvuk kojeg nikad nema dosta. Jedan od njih je Hrvoje Prskalo, gitarist i autor pjesama benda Bang Bang čiji novi album "Kokice i kino" predstavlja baš to; suvremnu pop-glazbu benda koji je nedavno napunio Boogaloo, slaveći deset godina postojanja.

Dakle ima publike, a ima i hitova. Jer imali su Bang Bang i puno uspjeha na top-ljestvicama, poput odličnog dueta sa Sašom Antićem "Kako stoje stvari", u kojem su uspjeli prošvercati zanimljive opservacije o stanju društva u jednoj pop-pjesmi. Nove pjesme poput "Bolje sutra" slijede upravo takav postupak, blaga kritika stanja društva u tekstu, provučena kroz zaraznu pop-melodiju i refren.

Takva je i sljedeća pjesma "Terapija", možda najbolja na albumu. Iako je uvodnu "Striptease" Prskalo napisao i producirao s Baby Dooksom, ostatak pjesama njegovih je ruku djelo, a put do publike osigurava odličan vokal Lare Antić, nekadašnje televizijske novinarke koja je odlučila baviti se samo pjevanjem. I to joj odlično ide, kao i posao "front woman" na sceni, jer se radi o jednoj od rijetkih domaćih pop pjevačica koja sa odličnim bendom stalno i uporno svira glazbu kakvu vani rade Miley Cyrus, Taylor Swift i druge ikone popa.

Produkcijski "Kino i kokice" odlično je skockan album s izvrsnom svirkom uigranog benda koji u devet pjesama (i desetoj, remiksu "Striptease") nudi eksplozivnu svirku, poletne melodije i tekstove koji, poput odlične "Neman", objašnjavaju ljubavne dileme i govore o ženskoj snazi navlas isto kao "Flowers" Miley Cyrus. Samo što o Miley Cyrus svi pišu, a kod nas pišu o "narodnjacima", ali ne i o zanimljivoj pop-glazbi koja ne proizvodi medijske skandale i upitnike. "Nadrealizam" je još jedna pjesma s popisa mogućih hitova, sa odličnim tekstom, dok je pop-balada "Luda ljubav" nešto čega bi se i RHCP dohvatili, a malo podsjeća na njih gitarističkom figurom Prskala. Svirački i produkcijski dio posla obavljen je besprijekorno, a bend svira odlično, što pokazuju i uživo, pa je baš to spoj kojim inteligentan rad u tonskom studiju, profesionalizam i očita stručna sprema "uživo" proizvodi najbolje rezultate.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije