Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novinarska nagrada

Bad Daughter učvrstila svoj status s četiri nove Rock&Off nominacije

LAA
17.01.2023.
u 10:54

Među čak 2000 prijedloga, 11 bendova ima po tri nominacije za nagrade kritičara

Kantautorica Dunja Ercegović pod svojim žešćim alter egom Bad Daughter ove je godine osvojila najviše nominacija za Rock&Off, nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu. Glazbeni novinari predložili su Bad Daughter u kategoriji koncertnog izvođača godine, Pop&Off izvođača godine, za pjesmu godine s “Bite Your Tongue”, a nominirana je i za Iskonovu nagradu publike. Time Bad Daughter potvrđuje svoj status omiljene zločeste djevojke hrvatske glazbe, koji joj je prošle godine donio dvije Rock&Off nagrade – za album godine za prvijenac “Let Me Panic” i za Pop&Off izvođača godine. U međuvremenu je nagrađeni album dobio i live verziju, a izveden je i snimljen na njezinu prvom nastupu u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo.

Uz njezine ovogodišnje četiri nominacije, čak 11 izvođača dobilo je po tri nominacije. Odabrani su među nevjerojatnih 2000 pristiglih prijedloga, među kojima je žiri sastavljen od 87 novinara iz najvažnijih domaćih medija glasao o nominacijama.

U konkurenciji albuma godine, natječu se Barbara Munjas s albumom “Right Place & Right Time”, Chui sa “Zagreb – Berlin”, Edo Maajka i “Moćno”, Ether i “Bitke na makovim poljima”, Ivan Grobenski i “Apocalipstick”, J. R. August sa “Still Waters” te neočekivani povratnici na hrvatsku glazbenu scenu, ST!llness s novim albumom “Kocka je okrugla”.

Pjesma godine na petoj dodjeli nagrade Rock&Off mogla bi postati “Bite Your Tongue” Bad Daughter, “Nekad je bilo bolje” grupe Detour, “Trebaš li me” Eni Jurišić i Matije Cveka, “Život kao rijeka” Gorana Bareta, “Community” Ivana Grobenskog, “Don’t Call Me Baby” Mary May ili “Evo me opet” Vojka V.

U kategoriji Veliki prasak godine, koja nam predstavlja nova glazbena lica, ove se godine natječu Djeca!, Eliot Alma, Hram, Miach i Tidal Pull. Osvajači nagrade u ovoj kategoriji dobiti će i nagradu HDS Zampa u iznosu od 1500 eura, a svi bendovi će zasvirati na trećoj Rock&Off turneji. Nagrade će biti proglašene 3. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije