Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
81. DODJELA OSCARA

Akademijo, zašto tako ozbiljno?

21.02.2009.
u 14:51

Ceremonije Oscara kroz godine su se razvijale - više reflektora, nova glazba, uvijek suvremeni stilovi voditelja određenog doba. Ipak, lanjska dodjela imala je puno manju gledanost nego što se moglo očekivati - pripisivalo se to niskobudžetnim filmovima, nebitnim voditeljima i ispraznim šalama. Kako bi poboljšali gledanost (koliko mogu), producenti Larry Mark i Bill Condon odlučili su se za "drukčijeg Oscara".

81. dodjelu Oscara vodit će Hugh Jackman, okrunjen titulom "najseskipilnijeg muškarca" (Časopic People, 2008. godine), čiji poljubac baca u nesvijest...

Do sada su voditelji Oscara uglavnom bili komičari - Bob Hope, Johnny Carson, David Letterman, Billy Crystal, Whoopi Goldberg, Steve Martin i Jon Stewart. Stand - up komičari prepuni kratkih viceva - najsmješnijih glumcima i filmskom svijetu - ne odgovaraju producentima. Svidjelo im se Jackmanovo vođenje dodjela nagrade Tony, a budući da je glumio i u mjuziklu, zapjevat će s Beyonce.

Hugh Jackman o ulozi voditelja:

Nominirani za Oscara 2009.
Dok favorit za najbolji film "Milijunaš s ulice" ubire nagrade i česte rasprave, Boyle odgovara na prigovore odabira imena (Slumdog), a Indijci putuju na Oscara.
Benjamin Button i Zamjena omogućili su bračnom paru Pitt - Jolie nominacije za Oscara.  'Brangelina' - jedno veliko ime, dvije nominacije:

"25 godina zaljubljen sam glumu i sad ovo..."

Kako je biti nominiran - Frank Langella, Amy Adams, Michael Shannon, Penelope Cruz, Taraji P. Henson, Robert Downey Jr., Viola Davis, Kate Winslet, Josh Brolin, Mickey Rourke i Melissa Leo:

Propusti 81. dodjele?
Chritopher Nolan je ispao iz užeg izbora, Ralph Fiennes koji je imao tri kvalitetna filma protekle godine nije nominiran niti za jedan (In Bruges, Duchess, Reader, neki tvrde da je Kate Winslet nominirana za krivi film (The Reader, Revolutionary Road). Bruce Springsteen s pjesmom iz "Hrvača" također je zanemaren. Vidjet ćemo hoće li nedostatak stand-up komičara/voditelja poboljšati svečanost dodjele (čitaj: gledanost) i izgledati bolje nego ikada...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije