Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u novom ruhu

17. Vukovar film festival donosi četiri kandidata za Oscare

\'Davor Javorović/PIXSELL
23.08.2023.
u 09:57

Cilj nam je da VFF raste iz godine u godinu i postane predvodnik u podunavskim zemljama, kaže novi direktor Darko Puharić

Od 24. do 27. kolovoza održava se 17. Vukovar film festival – festival podunavskih zemalja koji je predstavljen na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Novi direktor Darko Puharić rekao je kako Vukovar film festival nastavlja dalje, ali u novom ruhu i s nizom novih sadržaja.

Na festivalu će biti prikazano 30 filmova: 20 igranih i 10 dokumentaraca, od kojih njih 20 ulazi u natjecateljske kategorije za najbolji igrani i najbolji dokumentarni film. Ovogodišnji se festival održava na ukupno 5 lokacija i to u perivoju dvorca Eltz, gdje će festival biti svečano otvoren i zatvoren, u Hrvatskom domu, u dvoranama Ružičkine kuće i dvorca Eltz kao i u amfiteatru podno Vukovarskog vodotornja.

Umjetnički ravnatelj festivala je Daniel Rafaelić, koji je odabrao kvalitetne filmove kojima su, prvi put, zastupljene sve podunavske zemlje s ukupno četiri kandidata za prestižnu nagradu Oscar. Među filmovima koje će posjetitelji VFF-a moći pogledati je i pobjednik Cannesa "Anatomija pada", "Jeanne Du Barry", "Čarobna frula"…

Govoreći o 17. VFF-u, Puharić kaže i kako su sve uspjeli pripremiti u tri i pol mjeseca, ali i da imaju niz noviteta koje će iz godine u godinu dizati kako bi festival sve više rastao. Tako je ove godine Njemačka država prijatelj festivala, a osmišljen je i znanstveni dio festivala s raznim promocijama i predavanjima. Jedna je od novosti i Dječji filmski festival, u okviru kojega će se prikazati nekoliko animiranih filmova i tako obilježiti 100 godina Disneyja. Već sljedeće godine Dječji filmski festival trebao bi imati natjecateljski karakter. Od ove godine VFF će imati i rijeku prijatelja, a ove je godine izabrana rijeka Nil tako da će biti prikazana i dva egipatska filma. Organizirana su i dva koncerta, koji će se održati u petak i subotu navečer.

– Cilj nam je da VFF raste iz godine u godinu i da bude po mnogočemu festival predvodnik u podunavskim zemljama, pa i šire – zaključio je Puharić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije