Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uređenje doma

Karim Rashid uveličat će prvi Elle Dekor Sajam stanovanja

elle dekor
Luka Klun/Pixsell
24.05.2010.
u 18:00

Zagreb je domaćin prvog svjetskog Elle Dekor Sajma stanovanja koji traje od 28. do 30. svibnja u zagrebačkoj Areni.

U petak se u Zagrebu otvara prvi Elle Dekor Sajam stanovanja, i to ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu. Na više od 5000 četvornih metara u Areni više od 60 odabranih izlagača predstavit će najnovija dizajnerska rješenja, a ono što bi posjetiteljima moglo biti posebno zanimljivo jest mogućnost besplatnog savjetovanja vezano uz uređenje prostora za stanovanje. Stilisti Elle Dekora bit će, naime, na raspolaganju posjetiteljima prema rasporedu.

Posebni gost sajma bit će Karim Rashid, velika svjetska dizajnerska zvijezda. Kao zagovornik jednostavne estetike Rashid je iznimno popularan pa su tako neka od imena s popisa njegovih klijenata Coca-Cola, Yahoo, Disney, Prada i mnogi drugi. Rashid je specifičan po tome što se zalaže za življenje isključivo u sadašnjosti te je protivnik tradicije za koju smatra da nas vuče unazad. Rashida na sajmu možete poslušati već prvi dan, u petak.

Poseban gost bit će Ulf Moritz, slavni dizajner koji već 40 godina diktira trendove u dizajnu tekstila.

- Budući da sajam nije samo izložbenog karaktera, posjetitelje očekuju razni popusti i akcije, a posebno su zanimljivi besplatni savjeti naših stilista te mogućnost razgledavanja oglednog stana u suradnji s arhitektom Dujom Kaliternom - rekla je Andrea Marković Mihić, direktorica izdanja i projekta Elle Dekor Sajam stanovanja. Dodala je da je sajam prilika za razgledavanje ideja u tri dimenzije.

U sklopu sajma održat će se i Dani danskog dizajna u organizaciji danskog veleposlanstva uz gostovanje poznatog Mortena Vossa, čiji predmeti pripadaju među najreprezentativnije komade danskog dizajna nove generacije. Danski proizvodi bit će predstavljeni u izložbenom prostoru nazvanom “Danish Vision”, koji će konceptualno nalikovati na stan.

Cijena ulaznica pristupačna je, pa dnevna stoji 25 kn, a ulaznica za sva tri dana 35 kn.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?