Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Capan
Autor
Igor Capan

Kako je krenulo, bit će 
do izbora i besplatno

hotel
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
08.03.2013. u 14:23

Sada samo čekamo da neki od kandidata, kada stignu loši rezultati predizbornih anketa, ponudi besplatnu legalizaciju. A tko će to platiti?

Lokalni izbori su sve bliži, a kandidatkinje i kandidati sve više i više obećavaju. Ali i krše obećano. Kako drugačije objasniti da se za pridobivanje birača koristi legalizacija objekata, za koju je lani donesen dogovor u Gradskoj skupštini da se ne koristi u političke svrhe?

Čim je jedan od kandidata prekršio dogovor i najavio smanjivanje komunalnog doprinosa, drugi su morali odgovoriti na igru i početi sa sličnim prijedlozima. A mnogi će prihvatiti ponuđeno, dat će glas onome koji im ponudi da što manje plate za gradnju nečega što nisu smjeli. To što su prevarili državu, ali i svoje sugrađane i/ili prijatelje koji su se držali zakona, nema veze. Ugledali su se na mnoge koji su nekažnjeno prevarili državu za mnogo veće stvari, pa zašto ne bi i oni. Sada samo čekamo da neki od kandidata, kada stignu loši rezultati predizbornih anketa, ponudi besplatnu legalizaciju. A tko će to platiti? Svi oni kojima je i švercanje u gradskom prijevozu grijeh.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar airbizz
airbizz
19:13 08.03.2013.

da nije eu,tko zna kada bi se povuklo pitanje bespravno izgrađenih objekata.ne bi se uopće računalo na taj novac,a sad je od krucijalnog značaja da se naplati i zadnja lipa.gdje su bili komunalni redari kada su se radile te zgrade?zar niti jedno radno mjesto koje (ne)provodi zakon nema nekakvu vrstu odgovornosti? ljudi će na kraju platiti legalizaciju do zadnje lipe,a državni i lokalni aparat će ostati (ne)dosljedan svoje (ne)sposobnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?