Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.10.2013. u 14:00

Dakle, i urednici i novinari su podlegli atmosferi i predrasudi da, ako su neki uhićeni, pod optužbom da su krali novce od države, a bili su u vrijeme HDZ-a na položajima - sigurno HDZ-ovci

Već smo navikli da je prirodno da su oni koje se uhićuje, a s visokih su funkcija, automatski HDZ-ovci. Pa su tako i hrvatski novinari u Bruxellesu doživjeli hladan tuš kada su od Karamarka doznali da nitko u grupi (do sada) uhićenih u aferi HAC - nije u HDZ-u!?

Cijela se ta drama iz izvješća naših TV novinara nije dala naslutiti, osim malo na RTL-u, nikako na HTV-u. Karamarko je, naime isto bio u Bruxellesu. Ne istim poslom kao i Milanović, nego je bio na sastanku lidera svoje matične stranke, Europučana (EPP). Novinari su ga očito nešto pitali, no niti jedna TV nije pustila to pitanje. Pa su ga pustili, onako bez konteksta, da odgovara: ”Pa, gospodine, nitko od uhićenih nije član HDZ-a”. To je zvučalo tako, kao da je palo s Marsa, pa sam se raspitao, a kakvo je bilo pitanje? Na TV-ima se to nije vidjelo, no pitanje je postavio Željko Korpar, ne pamtim kad nije bio dopisnik iz Bruxellesa (barem 10 godina), a glasilo je, otprilike “kako komentirate uhićenje istaknutih članova HDZ-a?”. Mogu točno zamisliti što se dogodilo. Korpara, koji je novinarski doajen i preživio je smjene barem desetak sebi nadređenih urednika, nazvao je aktualni iz centrale u Zagrebu i rekao mu “vidi i Karamarko ti je tu, ajd’ pitaj ga kako komentira što su mu pohapsili hadezeovce”.

Dakle, i urednici i novinari su podlegli atmosferi i predrasudi da, ako su neki uhićeni, pod optužbom da su krali novce od države, a bili su u vrijeme HDZ-a na položajima - sigurno HDZ-ovci. Moraju biti. A u ovom slučaju nisu. A morali bi biti. A morao bi i Korpar znati što pita. A morao bi i njegov urednik provjeriti što mu naređuje da pita.

PLUS

Hvala digitalizaciji, pa možemo gledati političke emisije na karlovačkoj TV 4r i zagrebačkoj Z1, često su jače od onih na nacionalnim TV

MINUS

HTV-ov “Labirint”, po terminatorskom pristupu novinara-sudaca, kojima ne pada na pamet malo se “ograditi”, jako podsjeća na propalu Latinicu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?