Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TESTU Jeep Patriot Sport pokretan dvolitrenim CRD agregatom od 140 konjskih snaga

Jeep Patriot Sport - jeste li za zabavu?

30.12.2008.
u 11:58

Jeep Patriot kompaktni je terenac koji bismo - usprkos dimenzijama koje dopuštaju ležernu vožnju gradskim ulicama - ipak radije viđali na terenu, nego na asfaltu. Ne želimo time reći da nam je u Patriotu tijekom testa bilo neudobno.

Upravo suprotno - automobil je udoban, prostran i funkcionalan. Stvar je u tome da nam se Jeepovi modeli većinom - a to se odnosi i na Patriot - izgledom i performansama uklapaju u sliku moderne obitelji koja ima vremena i volje za izlete u prirodu. Na žalost, ili na sreću, ovisi o kutu gledanja, većina današnjih vlasnika SUV automobila (posebno višeg cjenovnog razreda) rijetko kad siđe s asfalta.

Patriot je, dakle, sjedinio prostranost i funkcionalnost interijera SUV-a s voznim osobinama kompaktnog automobila. Vanjski izgled odaje sposobnost za off-road vožnju, a jasna je i pripadnost robusnoj Jeepovoj obitelji. Freedom-Drive I™, aktivan stalni pogon na sva četiri kotača s mogućnošću zaključavanja, pruža sigurnost i tijekom vožnje po kiši i susnježici, a može se nositi i s dubljim snijegom.

Dok se dizajn nekima sviđa, a nekima ne, o upotrebljivosti nitko ne dvoji. Interijer je fleksibilan, a Patriot nudi i neke detalje koje u klasi kompaktnih terenaca i nismo očekivali. Primjerice, audiosustav sa zvučnicima u stražnjim vratima, koji se mogu usmjeriti prema van kada su stražnja vrata podignuta.

Za one koji izlete izvan asfalta vole spojiti s tulumom, korisnom će se pokazati činjenica da su sjedala presvučena tkaninom otpornom na mrlje i neugodne mirise. Iste osobine tkanine dobro će doći i kad se klinci zaigraju u automobilu. Ručna svjetiljka također je dio Patriotove standardne opreme.

Testni je primjerak opremljen 6-brzinskim ručnim mjenjačem te 2,0 CRD agregatom od 140 KS. Motor korektno povuče, ali bio bi nam draži da je malo tiši. S dodatnom opremom, cijena je testnog automobila 210.680 kuna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?