Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.12.2010. u 12:00

Zamislimo samo Božidara Kalmetu kako u svom golemom ministarstvu važe svaku lipu kad ugovara s autocestama poslove vrijedne milijarde kuna.

Hoće li, pošto je Berislav Rončević osuđen zbog javne nabave, ministri državnim novcem raspolagati brižnije nego vlastitim? Bilo bi to doista krasno!

Zamislimo samo Božidara Kalmetu kako u svom golemom ministarstvu važe svaku lipu kad ugovara s autocestama poslove vrijedne milijarde kuna. Pa viče na suradnike ako boju ne nabave na Hreliću, pregledava im račune i uspoređuje cijene i jao onome tko nije sve pažljivo usporedio, detaljnije nego sudski vještaci...

A kandidatkinja na predsjedničkim izborima na opće iznenađenje poželi doznati podrijetlo svake kune koja je plaćena za njenu izbornu kampanju, zbraja cijene reklamnih minuta na televizijama, raspituje se je li to plaćeno i otkud, da nije tko donio novac u torbi...

Bile bi to najpoželjnije posljedice presude za zlouporabu javne nabave, ali zacijelo će ipak sve brzo pasti u zaborav, kao što je teško očekivati da liječnici već nisu zaboravili kirurga Šimića, u zemljišnim knjigama Gruntovec, na fakultetima Indeks. Sudski su postupci važni, ali ipak ne mogu biti najvažniji u izgradnji poštenije države...

Komentara 9

AM
amato
14:49 08.12.2010.

Istina je da jedna lasta ne čini proljeće. I da je upitno da li će to \"proljeće\" uopće doći. Ali ovo predstavlja nadu, nadu poštenom čovjeku koji radi i živi skromno od svoga rada, radniku da se ipak isplati raditi, učeniku i studentu da se isplati učiti i znati... I slažem s prethonim komentaorom, jednom se mora početi. Premda smo svi sumnjičavi, ne vjerujemo Jaci, jer mislimo da je i ona jedna od onih koji bi morali završiti u Remetincu.

SB
sbb
22:55 08.12.2010.

Evo zanimljivog nedavno objavljenog komentara Zvonimira Hodaka u vezi blogerice: Silvana Perica u kolumni u Večernjaku pokazuje izuzetan prijezir prema Domovinskom ratu. Ima pravo ako ju za takve članke Večernjak još i masno plaća. U tekstu pod naslovom \'Cirkus Glavašš ide dalje – Show slijedi! Liberalna Večernjakova perjanica \'utapa\' Glavaša iako je isti već duboko pod vodom. Između ostalog, u članku citira i dio odluke Vrhovnog suda RH u kojem se kaže kako je Glavaš imao \'izuzetno značajan doprinos za obranu Hrvatske od nametnutog agresivnog rata iz kojeg je izašao sa činom generala, a da su djela počinjena u najtežim trenucima za opstanak zemlje, nakon pada Vukovara i strahovitih zločina nad hrvatskim civilnim stanovništvom kad su cijevi svih oružja neprijatelja bile uperene u pravcu Osijeka\'. Silvana ovako komentira taj citat iz presude: \'…to je pomalo pjesničko izražavanje za suce Vrhovnog suda Hrvatske…\'. Novinarka Perica očito ima izvanredan talent osjetiti dašak poezije u događajima kao što su pad Vukovara, masakr na Ovčari, obrana Osijeka, pa čak i u činjenici da je netko iz te poetične situacije mogao izaći sa generalskim činom. Očito Perica misli da iz svega što se u doba rata dešavalo u Vukovaru i Osijeku može snimiti nastavak filma \'Oficir i Gentleman\'. Pok. Kata Šoljić, koja je u tom \'pjesničkom\' događanju izgubila četiri sina, sigurno bi se okrenula u grobu da može čuti što se i kako danas govori o Domovinskom ratu i njegovim herojima i braniteljima. Ista novinarka u subotnjem \'Obzoru\', umjesto utapanjem potonulog Glavaša, bavi se Miloradom Pupavcem. Za početak bi ga jako voljela vidjeti kao Predsjednika Hrvatskog sabora jer barba Luka ionako najavljuje odlazak, a ona eto ima pravog kandidata za zamjenu. Kaže nadalje u članku Perica: \'Bila bi to velika stvar za položaj Srba u Hrvatskoj, ali i za rejting Hrvatske u međunarodnoj zajednici, upravo u vrijeme kad nam se konačno smiješi ulazak u EU.\' Samo da to ne dočuje Kosor! Možda bi to čak i bilo dobro. Kao predsjednik Hrvatskog sabora Pupavac bi možda ipak morao objasniti javnosti svoju poznatu izjavu međunarodnoj zajednici iz devedesetih godina da je u Hrvatskoj na početku rata silom prekršteno 10-12 tisuća pravoslavne djece na katoličku vjeru. E, baš su dvojac - Pupovac i Perica - i to bez kormilara!

SB
sbb
13:08 08.12.2010.

Normalno je da jedna presuda ne oznacuje kraj korupcije, ali komentar je beskrajno blesav. Od kud onda treba poceti? Ili se trebamo pomiriti sa tim da jednostavno moramo podleci korupciji jer nema smisla boriti se protiv nje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?