Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKI SAN KINESKE CURE

Je li najveći medijski mogul – rogonja?

05.12.2008.
u 15:02

Odnedavno po internetu kruže brojni tračevi da 77-godišnjeg Australca Ruperta Murdocha, moćnog medijskog magnata i 109. na popisu najbogatijih osoba na svijetu, njegova treća i 38 godina mlađa supruga vara s poslovnim partnerom. To čak nije prvi sočan trač o Wendi Deng-Murdoch, koja se od radničkog djeteta iz kineske provincije Jiangsu udajom podigla do jedne od najmoćnijih osoba u medijskom svijetu.

Naime, Wen-ge Deng je s 18 godina u Kini upoznala 30 godina starijeg američkohg inženjera u tvornici u Guangzhouu u kojoj je radio njezin otac, Johna Cherryja i njegovu suprugu Joyce, koja je počela mladu Kineskinju učiti engleski. Cherryjevi su joj bili i jamci za studentsku vizu za Kaliforniju, ali je njihov brak propao kad je Joyce našla obnažene slike Wendi iz motelske sobe u Guangzhouu koje je snimio John. John Cherry i Wendi Deng su se vjenčali, ali se već nakon četiri mjeseca ona iselila iz zajedničkog doma kad je John doznao da ona viđa drugog. Službeno je brak razvrgnut nakon dvije i pol godine, kad je Wendi već studirala na Yaleu. Krajem devedesetih Wendi je bila na podpredjedničkom mjestu medijske kuće STAR TV u Hong Kongu kad je upoznala Murdocha i 1999. se udala za njega; imaju dvoje djece.

News Corp. Ruperta Murdocha je u svoje medijsko carstvo 2005. uključila MySpace, web stranicu posvećenu osobnosti i druženju, koju su dvije godine prije toga osnovali Tom Anderson i Chris DeWolfe, bivši zaposlenici Friendstera, i s njom postigli zavidan uspjeh; za MySpace plaćeno im je 580 milijuna dolara. Wendi Deng je postala izvršna predsjednica i glavni strateg MySpacea za licenciranje u Kini, i upravo oko toga se vrte glasine koje su nedavno isplivale na površinu na stranicama poput Gawkera i Jossipa, a navodno je cijela priča prvi put "provaljena" u Wall Street Journalu, odakle je prije godinu i pol dana dojavljena u Murdochov ured, ali je jue medijska moć vlasnika Foxa dosad držala "pod tepihom".

Prema tim glasinama, Wendi Deng-Murdoch je u vezi s 42-godišnjim Chrisom DeWolfom iz MySpace dvojca. Navodno se s njim sataje u stanu na Manhattanu čiji su vlasnici ona i njezin suprug, što nije baš uobičajeni način poslovnih dogovora. Navodno su vrlo oprezni i otkriveni su sasvim slučajno – privatni detektiv kojeg je iz sasvim drugih razloga unajmio jedan Murdochov neprijatelj, tijekom svoje istrage usput je uočio njihove intimne sastanke.

Ni Murdock ni njegova supruga (kojoj on za idući tjedan priprema ultraraskošnu proslavu 40. rođendana na najvišem katu hotela Grammercy park, s gostima poput Nicole Kidman, Billyja Joela i Arianne Huffigton) ni Chris Dewolfe nisu se udostojili ni primejtiti da o njima kruži neki takav trač, a kamoli ga komentirati čak ni demantijem. No, kad lijepa žena skoro četiri desetljeća mlađa od supruga često zbog posla viđa zgodnog mlađeg čovjeka, normalno je da zli jezici tu sebi nađu posla, pa makar u svemu bilo samo dima a ne i vatre.

Želite prijaviti greške?