Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Iako je u zatvoru, Čačić ima prste u stečaju banke posrnulog tajkuna

drautin biondić
Sanjin Strukic/PIXSELL
05.09.2013. u 14:00

Urednik Igor Bobić nije povezao poznatog uznika s tajkunom Dragutinom Biondićem

Umjesto da stvari bistri i objašnjava, urednik \'\'RTL-a danas“ Igor Bobić posve je zamutio priču o propasti Centar banke. Ako nema predznanje o umreženosti političara i tajkuna, neki bi naivac nakon gledanja RTL-a mogao pomisliti da je krampus sa šibom umjesto pištolja došao u banku posrnulog tajkuna Dragutina Biondića i jednostavno pokupio sav novac.

Netko je novac doista pokupio ali to nije zločesti krampus sa šibom. Propast Centar banke neizostavni je dio priče o zatvoreniku i ministru Radimiru Čačiću te o Milanovićevoj vladi. To nam međutim urednik RTL-a nije znao ili možda nije želio objasniti. A trebao je barem reći to da su posrnuli tajkun Biondić i njegova banka pomogli Čačićevim tvrtkama neposredno prije izbor na kojima se poznati uznik dokopao ministarske fotelje. Kako Čačić ne zaboravlja prijatelje, odmah po preuzimanju ministarske palice naredio je direktorima javnih poduzeća, koje je on postavio, da prebace račune kod Biondića. Ni to nije moglo spasiti problematičnu banku pa je Čačić sudjelovao i u njezinoj dokapitalizaciji.

U tim je igrama više od 48 milijuna kuna poreznih obveznika završilo u Biondićevoj banci. Sada će porezni obveznici morati iskeširati još oko pola milijarde kuna za osiguranu štednju . RTL nam ništa o tome nije rekao. Ali smo zato na toj istoj televiziji ( i ne samo njoj) mogli svojedobno gledati svaki korak glamurozne književnice i modne dizajnerice Lane Biondić, inače supruge propalog tajkuna Dragutina Biondića. Valjda je važnije što ona misli o modi nego sudbina pola milijarde naših kuna.

Minus

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić doista ima čudne kriterije. Slavio je kada je BDP pao \'\'samo“ 0,7 posto, a sada je sretan što smo na 75. mjesto po konkurentnosti.

Plus

U Hrvatskoj uživo gostovala je direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić. Pokazala je da bivši direktor i \'\'ljubitelj bolovanja“ Niko Bulić ni po čemu nije bolji od nje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?