Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKO PRVENSTVO Hrvatski rukometaši su, pobijedivši Srbiju i Crnu Goru, izborili završnicu

Hrvatska za finale s Francuzima

ep-balinja-txt.jpg
import
02.02.2006.
u 15:44

Bilo je teško, ali tako slatko. Ulog je bio velik, trebalo je izvući barem bod u posljednjem susretu druge skupine Europskog prvenstva u nadmetanju sa Srbijom i Crnom Gorom kako bi se dohvatilo željeno polufinale. A u Zürich se otišlo s 34:30 (16:16) pobjedom nad uvijek neugodnim suparnikom. S pobjedom koja je zbog posebnog naboja koje takve utakmice nose donijela neopisivo veselje hrvatskim navijačima.

- Cilj je ući u polufinale, a tada u krugu velikih, vidjet ćemo - govorio je Zoran Gobac, glavni koordinator za muški rukomet prije Europskoga prvenstva. Hrvatska je ušla u polufinale. U svoje peto uzastopno polufinale u tri godine!

Priča je počela u Portugalu, i još uvijek traje. Doseg kakav mogu samo veliki. A pakleni to uistinu jesu. Veliki kad je to najpotrebnije; na sve nedaće koje ih prate odgovaraju pobjedama. - Poljubio sam u svlačionici svakog igrača. Ne znam kako bih im čestitao, sjajni su rukometaši, sjajni dečki - frcale su emocije iz izbornikovih usta. Prisjetio se Lino Červar i početaka: - Sretan sam što smo perjanica hrvatskog momčadskog sporta. Naš primjer pokazuje kako smo znali iskoristiti prigodu. Govorilo se da su ovi momci promašena generacija, a ja pogrešan trener. Trener koji ih ne treba voditi. Naša je najveća snaga zajedništvo, promičemo uvijek momčad.

Da, jedanput je tu momčad povede Ivano Balić, drugi put Petar Metlićić, treći put Vlado Šola... U nadmetanju sa SiCG briljirao je Goran Šprem. I pogodcima, i osvojenim loptama! Šola je pak ulijevao potrebno samopouzdanje i svojim obranama davao poticaj našim umornim borcima. A Balić ko Balić. Fenomenalan. Teško je već i pronaći nove epitete za njegovu veličanstvenu igru. Suparnik se odupirao tamo do 40. minute, a zatim su naši napravili niz od 6:0, niz za polufinale. Kad je Danijel Anđelković izišao zbog trećeg isključenja, SiCG je ostala bez igre. Drugog razigravača Vladice Stojanovića nije ni bilo u postavi. Kažu, stigao je jučer ranom zorom u hotel...

Veselin Vujović, izbornik SiCG rukometaša, tek je rekao: - Hrvatska je više željela pobjedu. I to se vidjelo. Hrvatsko je srce bilo veliko.


Hrvatska - SCG 34:30

HRVATSKA: Šola, Blažičko, Sulić 2, Balić 8, Lacković 4 (2), Čupić, Vori 2, Dominiković 1, Džomba 5 (3), Horvat, Goluža, Šprem 9, Špoljarić, Metličić 3, Buntić
SCG: Šterbik, Šarić, Kapisoda 1, Milosavljević 3, Nikolić 3, Ma.Krivokapić 7 (4), Mi. Krivokapić 5, Anđelković, Kojić 1, Đurković, Toskić 1, Ilić 5, Manojlović 4, Stojanović
SEDMERCI: Hrvatska - 8 (5), SCG - 9 (6)
ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, SCG 14 minuta


Balić sat darovao Špremu

Ivano Balić je od organizatora proglašen najboljim hrvatskim igračem na utakmici sa Srbijom i Crnom Gorom. Na dar je dobio sat, no nije ga dugo imao. U svlačionici je Ivano sat darovao Goranu Špremu, po Balićevu mišljenju - igraču utakmice. Još jedan potez koji mnogo govori o Baliću, ali i o sjajnom ozračju među našim rukometašima. (zv)


Hrvatska u subotu s Francuzima

Hrvatski reprezentativi put u finale tražit će preko reprezentacije Francuske s kojom će igrati u subotu u 17 sati u Zurichu. Druga polufinalna utakmica između Španjolske i Danske igra se u 14.15. Susret za peto mjesto koje izravno vodi na sljedeće Svjetskog prvenstvo igraju Rusi i Nijemci subotu u 11. 45 također u zuriškoj dvorani Hallenstadion.

Želite prijaviti greške?