Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hrvatska traži zvijezdu; kaj sa ‘šahovnicom’ nije u redu?

HTZ
Marko Prpić/Pixsell
13.06.2010. u 12:00

Naravno da smo se posvađali oko toga gdje ćemo gledati utakmice.

Naravno da smo se posvađali oko toga gdje ćemo gledati utakmice. Najprije u čijem stanu, pa onda u kojem kafiću, pa onda hoćemo li uopće u stanu ili kafiću. Svjetsko nogometno prvenstvo je proštenje sa 64 utakmice od kojih je barem pola potpuno drugorazrednih. Ako se namjeriš na dvije tri odlične i desetak dobrih, onda to prepričavaš znalački, a kako drugačije.

– Bilić je genije, to tek sad vidim – rekao sam vraćajući se iz zahoda nakon dosadnoga prvog poluvremena Južnoafrikanaca i Meksikanaca. Gajba nas je ugostio u kvartovskom kafiću, razriješivši dvojbu domaćinstva.

– Morali smo biti tamo – Žnora je bio neumoljiv.

– Ma daj. SP je pušiona. Najprije u totalnoj pripizdini, onda se igra po zimi, pa država u klincu, loše veze i kaj ja znam. Sad tek vidim da je Slaven mudro sve učinio da nas tamo ne odvede. Kakav kolosalan plan je imao taj čovjek i još ga je u cjelosti uspio ostvariti – nisam prekidao.

– Imaš ti pravo – navukao se Glava – u grupi u kojoj smo igrali možeš ispasti jedino namjerno. Bilić je velik trener i svi klubovi koje je trenirao bili su uspješni – ispalio je Glava i zastao. Svatko se od nas zagledao na svoju stranu i pokušao se prisjetiti Bilićevih klubova...

– Jebemti, ova vrućina. Najprije ti se potpuno uvuče u kožu, a onda i sunce, udara u tjeme, a baš se od odsjaja sve i ne vidi na ekranu. Nišanim loptu na terenu k’o snajperist – kukao je Žnora.

– Znate vi ko bi se najviše trebao veseliti SP-u? Žene! Da, da žene. Sve to treba gledati više sociološki. Recimo sad na ovoj terasi sjedi nas, kol’ko, dvadesetak tuljana i zurimo u ekran koji jedva vidimo. E, a gdje su nam žene, djevojke, ljubavnice? Doma? Doma! I šta rade? Prvo, nema nas da ih uništavamo s daj ovo, daj ono, dakle na miru su. Drugo one mogu gledati na televiziji kaj hoće. I treće, ako su pametne mogu si naći društvo bolje, atraktivnije, mlađe i lukavije od nas, nekoga tko je prepoznao priliku i iskoristio našu loše postavljenu obranu.

Kad sam bio mlađi najviše sam volio velika sportska natjecanja, olimpijade, svjetska prvenstva. Ubod je bio zagarantiran – oblizivao se Glava i glumio velikog igrača. Nismo mu baš vjerovali, ali smo nekako jedan za drugim vadili mobitele i diskretno nazivali doma k’o da nam to nešto može pomoći. Jer ako su pametne...

No, dobro. Počelo je i drugo poluvrijeme i nakon toga i prvo poluvrijeme druge, još dosadnije utakmice.

– Ima kaj drugo na tim televizijama? – pitao je Gajba.

– Odi doma ženi pa gledaj s njom Lica degeneracije – rekao je Žnora.

– Možda bi nam Farma bila zanimljivija. Ili Hrvatska traži zvijezdu – kazao je Gajba.

– Samo tražite zvijezdu! Kaj vam šahovnica nije dobra – izvalio je Žnora i nismo znali zajebava ili je ozbiljan.

– Je’l s tobom sve u redu? – unio sam mu se u lice.

– Ma je, samo ubedurio nas je Glava. Nije nam lako, nogometni fanovi, potencijalni rogonje. Sve u svemu, poruka Hrvatima je jasna – pogledali smo Žnoru.

– Išli ili ne na Svjetsko prvenstvo, možete se je... – ono bat nestalo je u tutnjavi kamiona koji je projurio.

Komentara 12

VI
vidimškoj
17:06 13.06.2010.

kole@ šta mu predstavlja \"\"farma \"\"kad si tako protumačija Hrv.zvjezdu.

Avatar Jorge
Jorge
22:12 13.06.2010.

Autor mora znati da je prema novogovoru ispravno pisati: Hrvatska Traži Zvijezdu.

ZV
Zvonimir555
10:27 14.06.2010.

Molim Vas da predstavite u mome donjem komentaru, tekst koji sam napisala u pravilnom redoslijedu, gospodo. Sto se to desava sa vasom ISKAZATI SVOJ STAV I RAZMISLJANJA U VEZI BILO KOJE KOLUMNE , KOMENTARA, BLOGA ILI SLISNO......ENTARA, BLOGA ILI SLISNO......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?