Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S Večernjakovom ekipom između dvije filmske uloge na pripremama u 'hercegovačkim Alpama'

Gregurević - Ivo, odmori se, zaslužio si!

gregurevic-txt.jpg
import
13.10.2007.
u 17:45

Brojni posjetitelji Parka prirode Blidinje, koji u ovaj hercegovački planinski raj smješten između Blidinjskog jezera te planina Vrana i Čvrsnice stižu iz čitave BiH i Hrvatske kako bi se odmorili od svakodnevnih poslova, uobičajenog životnog rituala i televizije, bili su proteklih dana više nego iznenađeni. Šetajući se živopisnim stazama borovih šumaraka, nisu mogli izbjeći susret s Ivom Gregurevićem, hrvatskim filmskim i televizijskim glumcem koji trenutačno glumi u tri serije što se emitiraju u programu hrvatskih televizijskih kuća (“Odmori se, zaslužio si” i “Velo misto” na HRT-u te “Tata i zetovi” na Novoj TV) i još nekim TV serijama u BiH. Pa se jedan šetač našalio riječima:

“Bilo kuda, Ivo svuda!” Popularni glumac boravio je tjedan dana na “hercegovačkim Alpama” puneći akumulatore za nove filmske i televizijske projekte.

– Nedavno sam snimio završne sekvence filma “Kino Lika” Dalibora Matanića. Zadovoljan sam svojom rolom u toj simpatičnoj i zanimljivoj filmskoj priči iz Like, koja će biti završena do sljedećeg filmskog festivala u Puli. Ove visinske pripreme na Blidinju, na čistom planinskom zraku, jako su mi dobro došle. Vrijeme je bilo gotovo idealno, svakoga dana satima bih šetao od skijališta Risovac do Hajdučkih vrleti i Hajdučke Republike Mijata Tomića, Blidinjskog jezera i župnog dvora fra Petra Krasića. S prijateljem Iljom Benkovićem, s kojim godinama uspješno surađujem u organizaciji Dana hrvatskog filma u Orašju, znao bih prošetati čak i do groba Dive Grabovčeve.

Otišli smo malo do Rame i Jablanice. Planirao sam dobiti i državljanstvo Hajdučke Republike, no predsjednik Vinko Vukoja bio je odsutan pa ću tu svoju želju ostvariti za idućeg posjeta ovom jedinstvenom planinskom raju. Došao sam ovamo na poziv Širokobriježanina Miljenka Miće Crnjca i drugih mojih hercegovačkih prijatelja koji su mi rekli: “Odmori se, zaslužio si!”. Planirao sam i laganu dijetu kako bih dotjerao liniju, a zapravo sam, unatoč desetak kilometara šetnje na dan, dobio nekoliko kilograma.

Kuharica Blagica u lijepoj vikendici Miće Crnjca, gdje sam se ugodno smjestio, spremala je neodoljiva hercegovačka kulinarska iznenađenja. Nisam mogao odoljeti roštilju i specijalitetima ispod peke kulinarskih majstora kakvi su moj domaćim Mićo i njegov prvi susjed Drago Galić. Ove visinske pripreme su me okrijepile, kondicijski sam spreman za nove uloge – kaže raspoloženi Gregurević odmarajući se na terasi pansiona Vilinac podno skijališta, ugostiteljskog objekta u koji je za svog boravka na “hercegovačkim Alpama” redovito svraćao na kavu, ali i na partiju bele.

Nakon uloge u Matanićevu filmu “Kino Lika”, Ivo se priprema za nove, vrlo zahtjevne filmske i televizijske role. A za njih se valja pripremiti i fizički i duhovno. Valja napuniti baterije i krenuti u nove glumačke pobjede.
– Ovaj boravak na Blidinju, planinski zrak, šetnje i duhovita ćaskanja s prijateljima došli su mi kao melem na umornu glumačku dušu i tijelo. Opuštao sam se uz belu s domaćinom Mićom, njegovim susjedom Dragom, prijateljem Iljom i Šićom, vlasnikom pansiona Vilinac.

Naišao sam u ovom predivnom krajoliku na mnogo gljiva, ali, nažalost, ja berem i jedem samo vrganje i sunčanice, i nisam se usudio brati neke druge jer su neke jestive samo jednom. Previše sam u životu riskirao, još mi samo to treba. Izgleda da mi je 55. rođendan, koji sam proslavio upravo u hercegovačkom planinskom raju, šapnuo kako bih ubuduće trebao više igrati na sigurnu kartu.

Moji hercegovački prijatelji su me za rođendan više nego ugodno iznenadili. Priredili su mi rođendansko slavlje za pamćenje, uz tortu s dvije petice i pjenušac domano iz vinarije Domanovići, koja je u vlasništvu mog prijatelja i domaćina Miće Crnjca. No, sve što je lijepo kratko traje. Mićo i prijatelji su me nagovarali da ostanem još tjedan, dva, ali obveze zovu – dodaje Ivo na čašici razgovora kod Šića.

Pred najzaposlenijim filmskim i televizijskim glumcem dvije su nove zahtjevne uloge.

– Valja mi se pripremiti za ulogu zapovjednika jedne čudne postrojbe u filmu “Crnci” Zvonimira Jukića. Riječ je o postrojbi, odjevenoj u crno, koja ratuje na području Kopačkog rita, dakako, u vrijeme Domovinskog rata. Nakon toga slijedi snimanje 15 novih nastavaka televizijske serije “Odmori se, zaslužio si”. Nove nastavke režirat će Snježana Tribuson i Neven Hitrec – nastavlja trenutačno jedna od najsjajniji hrvatskih filmskih i televizijskih zvijezda.

Veselog Ivu u društvu koje mu jako paše pitali smo koja mu je uloga najdraža.

– Igrao sam i Hamleta i druge zahtjevne kazališne uloge, ali i Đuku Begovića, Netjaka, pa i Čarugu, ali se ne bih mogao odlučiti ni za jednu ulogu. Na filmu i u televizijskim serijama odigrao sam oko 140 uloga i svaka mi je na svoj način draga. Nadam se da svoju najdražu ulogu još nisam odigrao – kaže Ivo na kraju našeg posjeta.

Želite prijaviti greške?