Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gojko Drljača
Autor
Gojko Drljača

“Gradonačelnik” koji svima stvara probleme

\'22.10.2010.  Trg Stjepana Radica Zagreb - Gradonacelnik Zagreba Milan bandic odrzao ja danas  nakon sjednice poglavarstva konferenciju za tisak na kojoj je govorio o aktima gradonacelnika Photo: Pat
Patrik Macek/Pixsell
13.04.2011. u 12:00

Prosječna je plaća u Zagrebu 5500-6000 kuna, a to znači da su prihodi po članu obitelji daleko manji. I točka. Zašto se onda Bandić tako besmisleno bandićevski ponaša?

Poruka Milana Bandića da ga nije briga za ljude koji dobro zarađuju jedna je od najtužnijih epizoda u karijeri zagrebačkog kralja demagogije. Bandić je davno dokazao da je potpuno beskoristan. On nije u stanju riješiti ni jedan od krupnih gradskih problema, čak ni one koje je osobno stvarao. Zaduživao je grad da bi on i prijatelji špekulirali nekretninama, a sada bi haračio imućne koji imaju djecu u vrtićima. “Gradonačelnik” se napokon u potpunosti razotkrio: on je obični svadljivi i tvrdoglavi jarac koji ne radi ništa korisno nego živcira ljude. Naime, zagrebačke obitelji s primanjima koja bi ih osudila na plaćanje novog Bandićeva vrtićkog nameta toliko su rijetke da će stvarni financijski učinci na ukupno poslovanje dječjih vrtića biti potpuno zanemarivi. Prosječna je plaća u Zagrebu 5500-6000 kuna, a to znači da su prihodi po članu obitelji daleko manji. I točka. Zašto se onda Bandić tako besmisleno bandićevski ponaša? Koja je dijagnoza? Možemo samo pretpostaviti da je do Bandićevih moždanih vijuga ipak nekako doprla informacija da je u godinama “odgovornoga” gradonačelnikovanja uvalio grad u grde financijske nevolje pa bi ga sada izbavio, ali ne može smisliti ništa pametno i hrabro pa prosipa to što ima: ofucalu demagogiju. Nitko, naime, neće imati koristi od toga da tobože bogati više plaćaju vrtiće, ali svi će imati petljancije i dodatne troškove zbog prikupljanja potvrda o prihodima. Uostalom, građani s višim plaćama već su platili viši porez i Bandićev prirez te doprinose. A ako više plate i vrtić, ne bi li onda trebali tražiti i bolju uslugu za svoju djecu? Nadalje, ne treba zaboraviti da su obitelji s višim prosjekom primanja vrlo često i visoko zadužene te da su im stvarni neto prihodi relativno skromni. Je li cilj Bandićeva vrtić-harača, bez uvida u ukupnu imovinu, upropastiti takve obitelji? Zaključno, razumije li “gradonačelnik” da je socijalna diskriminacija u odgojnom sustavu izuzetno osjetljivo pitanje te da je možda otvorio Pandorinu kutiju? Ma ne razumije on to, naravno. Nek’ se stoga kloni ćorava posla!

Ključne riječi

Komentara 24

DH
dhl
22:43 13.04.2011.

Birali su ga četri puta, Za prvi izbor mogu reći da nisu znali kakav je, ali za ostala tri ? Znači da su zadovoljni s njime ...

JO
josko
13:27 13.04.2011.

Meni je ovaj članak beskorisan! A ne Bandić i naravno da ču opet za njega glasati. I nisam \"ognjištar\", i spadam u one koji su dobro situirani za koje u ovom članku piše da Banidića nije briga za \"nas bogate\". Bože, koliko gluposti u kratkom članku. I gosp. novinar još ste sigurno dobili i honorar za ove zgubidansko pisanje... kaj god!

OB
-obrisani-
21:43 13.04.2011.

O čemu ti ? :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?