Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN GRADA S gradonačelnikom u povodu obljetnice

Građani sve više vole Kutinu, a ona se mijenja

07.11.2008.
u 16:13

Kutina, koja se prvi put spominje 1256. godine u povelji hrvatsko-ugarskog kralja Bele IV., administrativno je, gospodarsko i društveno središte Moslavine, sa 25.000 stanovnika. Po mnogim ekonomskim pokazateljima prednjači u županiji.

Ekološki pomaci
O sadašnjem trenutku grada te razvojnim projektima razgovarali smo s gradonačelnikom Davorom Žmegačem. Ushićeno, gotovo zanesenjački, govori o pomacima koji su ostvareni u godinu dana.

- Iza nas je jedna stabilna godina, u kojoj smo ostvarili važne razvojne korake. Moram naglasiti da građani sve više osjećaju i vole svoj grad. To je potvrdio i naš projekt “Kutina zdravi grad”, na čijim je tribinama nekoliko stotina građana sudjelovalo u raspravama o najvažnijim pitanjima za grad.

Naši su građani posebno osjetljivi na onečišćenje okoliša. Mnogo smo učinili za čistiji okoliš. U Čađari je ulaganjima eliminiran sumporovodik, a amonijak iz pogona Petrokemije osjetno je smanjen. Počeli smo sanirati komunalni deponij - govori gradonačelnik Žmegač.

Uvjetovana ulaganja
Oko 25 milijuna kuna uložit će se u nove izvore vode. Gradit će vodovod Kutina-istok. Nova gradska tržnica je završena, a stara će postati dio novog gradskog trga. Nakon što je država gradu darovala 120 hektara uz autocestu i prugu, počinje ostvarivanje projekta logističkog centra.

Zanimanje za ulaganja je sve veće, pa grad uvjetuje ulaganja s visokom dodanom vrijednošću i visoke tehnologije, koja jamče sigurnost i primjereni standard radnika.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?