Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Biočina
Autor
Marko Biočina

Gradimo kuću od krova, a ne znamo ni razdvojiti otpad

smeće,otpad,kontejneri,portal
Goran Kovačić/PIXSELL
19.02.2013. u 12:00

Sapunica oko odabira načina na koji će Zagrepčani i stanovnici Zagrebačke županije zbrinjavati otpad koji stvaraju traje već gotovo 15 godina, a rješenje nije ništa bliže.

Jedni bi ga palili, drugi obrađivali, treći separirali, a četvrti zakapali. Jedni bi to radili sami, a drugi u suradnji s prvima. A svi bi da to plati netko drugi. Sapunica oko odabira načina na koji će Zagrepčani i stanovnici Zagrebačke županije zbrinjavati otpad koji stvaraju traje već gotovo 15 godina, a rješenje nije ništa bliže. Možda je problem što, kao i u mnogočemu drugome, kuću gradimo od krova. Pa se tako svađamo oko toga treba li graditi spalionicu ili postrojenje za mehaničko-biološku obradu, a nismo u stanju organizirati ni najosnovniji proces razdvajanja otpada. Reciklaža koja je u većini zemalja EU uobičajeno ponašanje, kod nas je još uvijek uvelike tek obilježje ekološki angažiranih ekscentrika. Englezi kažu – smeće jednoga čovjeka drugome je blago. Dok to ne shvatimo, sve daljnje rasprave zapravo su beskorisne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?