Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKTI Počinje se graditi najperspektivniji projekt po ocjeni vodećih svjetskih stručnjaka za nekretnine

Grad budućnosti u Sesvetama

25.06.2009.
u 19:39

Građevinski, ekološki i lifestyle projekt Phoenix Park trebao bi se ovo ljeto početi graditi na istočnom ulazu u Zagreb. Projekt, koji će ujediniti Phoenix plazu, odnosno regionalni trgovačko-kulturni centar, Phoenix galeriju, odnosno poslovno-upravni centar, hotel Phoenix te pripadajući kongresni i wellness centar i inovativne stambene rezidencije, struka je već prepoznala.

Centar vrijedan 85 mil. €
U ožujku ove godine međunarodno stručno povjerenstvo MIPIM 2009, vodećeg svjetskog skupa stručnjaka za nekretnine održanog u Cannesu, u konkurenciji od 2900 projekata odabralo je šest najperspektivnijih europskih projekata, među kojima je bio i ovaj koji je kreirala tvrtka Phoenix capitis. Grad budućnosti, kako ga kreatori zovu, bit će smješten na Sesvetskoj cesti, samo 500 metara od gradske obilaznice.

– Kompletan teren je u našem vlasništvu. Lokacijska dozvola je riješena, a građevinsku još čekamo. Trgovački centar bit će iz nove generacije, što znači da smo posvetili puno pažnje atrakcijama – objašnjava voditeljica marketinga Danica Maričić.

Cijeli “grad” gradit će se u fazama, tako da se do kraja ljeta prvi treba početi graditi regionalni trgovačko-kulturni centar, vrijedan 85 milijuna eura. On bi trebao biti izgrađen do 2011. godine, a ostatak sadržaja do 2013. godine.

Trgovački centar, odnosno Phoenix Plaza na površini od 93.019,27 četvornih metara, imat će 126 poslovnih prostora različitih trgovačkih sadržaja, gastronomska ponuda bit će raspoređena po svim etažama, za djecu je tu igraonica na 1800 četvornih metara, a svakog će razveseliti i multipleks kina.

Atrakcija ovog centra bit će najveći tropski akvarij u Europi, zapremnine 1500 kubičnih metara morske vode, s više od 80 različitih ribljih vrsta te više od 20 tisuća živih organizama. Bit će izgrađen po uzoru na akvarije u Dubai Mallu i luksuznom hotelu Atlantis u Dubaiju, a uz njega bit će i Oceanarium, edukativni centar s interaktivnim sadržajima.

Hvarska čipka na fasadi
Pri gradnji će se posebna pozornost obratiti i na dizajniranje vanjskih površina centra, koji će biti prekriven opekom i staklom. Zanimljivo je da će opeka biti postavljena tako da stvara forme inspirirane hvarskom čipkom, dok će staklene površine biti u ulozi solarnih kolektora.

Uz stambene rezidencije u drugoj fazi gradit će se i jaslice, dječji vrtić, osnovna škola, senior hotel te poliklinika, najavljuju investitori.

Želite prijaviti greške?