Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.03.2013. u 12:00

Hrvatska Vlada, kao što smo upoznati, umjesto Linkedina koristi (G)mail, i to stranački, kako bi u startu olakšala potragu za podobnim zaposlenicima na državnim jaslama.

Mirando Mrsić, ministar rada, otvorio je u Rovinju HR Days, konferenciju koja se bavi zapošljavanjem, i ugostio jednog od direktora Googlea. Menadžer Googlea Marek Mos objasnio je kako ova uspješna kompanija buduće zaposlenike pronalazi koristeći se mrežom Linkedin. Ugledni gost sigurno se na konferenciji upoznao i s najnovijim hrvatskim tehnikama traženja zaposlenika. Hrvatska Vlada, kao što smo upoznati, umjesto Linkedina koristi (G)mail, i to stranački, kako bi u startu olakšala potragu za podobnim zaposlenicima na državnim jaslama.

Ostao bez putovnice

Autoritet suca Turudića poljuljan na šalteru u MUP-u

Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu i najpoznatiji sudac u Hrvatskoj, doživio je manju neugodnost na šalteru za izdavanje putovnica u Petrinjskoj ulici. Prema pisanju 24sata, Turudić je čekao 40 minuta i, kad je napokon došao na red, službenica mu je rekla da mu ne smije izdati putovnicu jer nije donio staru. “Vi mene pravite budalom“, zagrmio je Turudić, ali njegov autoritet nije impresionirao službenicu MUP-a, koja ga je upozorila da je bar on poznat kao – legalist.

Šaka suza, vrića smija

Kerum želi biti doživotni gradonačelnik Splita

Željko Kerum, saborski zastupnik i splitski gradonačelnik, donio je odluku da će „ostat’ u politici do kraja života“, i to ne samo u Splitu nego i u županiji i državi. Još samo da se s njegovom odlukom slože i birači.

Zaposlila ekonomista bez natječaja i zaradila prijavu

Andrea Zlatar, ministrica kulture, približava se polovici mandata, a još nije ovladala Hrvatskim narodnim kazalištem. Osim što ne uspijeva razriješiti intendanticu, ne reagira ni na nalaz Ministarstva financija koji obiluje primjerima kršenja zakona i rasipanja novca poreznih obveznika u HNK.

Prema uvidu 24expressa, nalaz upućuje da neki glumci imaju po 20.000 kuna bruto plaće premda ne glume po dvije godine. Možda je baš zbog financijskog nereda u HNK ministrica nedavno zaposlila ekonomista u Ministarstvu. Šteta samo što nije pritom raspisala natječaj pa je Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikata državnih službenika, protiv nje već podnio prijavu zbog kršenja zakona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?